2024. május 2. - Zsigmond

Felfüggesztettet ér az állatkínzás

Állatkínzásért jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt szerdán egy 59 éves jákói asszonyt a Somogy Megyei Bíróság.
2010. december 15. szerda 12:24 - HírExtra
A másodfokú eljárásban a bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, mely szerint a bíróság ez év júniusában nem jogerősen egy év négy hónap - két év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetést szabott ki a vádlottra, aki a Somogy megyei Jákón lévő birtokán száznál több szárnyas jószágot, csaknem félszáz kutyát, két tucatnyi kecskét, 15 disznót, három birkát tartott rendkívül rossz körülmények között.

Az asszony ellen állatvédők és hatósági ellenőrök tettek feljelentést, miután múlt év májusában a helyszínen járva azt tapasztalták, hogy a gazdájuk nem biztosított megfelelő helyet az állatok tartásához, nem gondoskodott az ellátásukról, miként a szükséges állatorvosi előírásokat sem tartotta be, illetve nem kezeltette a beteg állatokat.

A kutyákat a feljelentést követően elvették az asszonytól és menhelyre szállították, a jegyző pedig megtiltotta neki a haszonállatok tartását.

A vádlott és védője az első fokon meghozott ítélet ellen a felmentés reményében fellebbezett, tagadva, hogy az állatok nem lettek volna ellátva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását