2024. május 16. - Mózes, Botond

MOL Nyrt: ajánlatokat tehet az INA részvényekre

A Mol Nyrt. hivatalosan közzétette ajánlatát az INA részvényeseknek maximum 800.910 darab tehermentes, teljes mértékben befizetett egyenként 900,00 horvát kuna névértékű INA törzsrészvény megvásárlására 2.800 horvát kuna részvényenkénti áron - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2010. december 14. kedd 19:43 - HírExtra
A közlemény szerint a Mol lehetőséget nyújt az INA kisrészvényeseinek, hogy részvényeiket 2.800 horvát kuna részvényenkénti áron eladják a Molnak. Az ár több mint 60 százalék prémiumot jelent a Zágrábi Értéktőzsdén forgó INA részvények, a Mol ajánlatának bejelentését megelőző, december 2-ai záróárához képest.

Kedden hét napi szünet után 64 százalékkal nőtt a horvát INA részvényeinek az árfolyama a zágrábi tőzsdén, miután a Mol érdekeltségi körébe tartozó kőolajipari vállalat részvényei voltak a legkeresettebbek. Az árfolyam 2.830 kunáig emelkedett - 43 millió kunás forgalom mellett -, ami azt jelenti, hogy a részvény most egy százalékkal több annál az összegnél, amit a Mol ajánlott a társaság közkézen lévő részvényeiért, hogy többségi tulajdonos lehessen a vállalatban(1 kuna hozzávetőleg 38 forint).

Az olajcég keddi közleménye emlékeztet: 2010. december 13-án a Horvát Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (HANFA) szabályzói oldalról pozitív véleményt adott a Mol INA részvényekre vonatkozó ajánlatára. Az ügylet elszámolásában a Horvát Központi Elszámolóház (CDCC) vesz részt, a Mol kedden aláírta az ezzel kapcsolatos szerződést. A Mol az ajánlat elszámolási rendszerben való rögzítését követően három munkanapon belül kapcsolatba lép az INA részvényesekkel, és elküldi az ajánlat elfogadásához szükséges instrukciókat.

Az ajánlat 2010. december 15. és 2011. január 14. között érvényes. Az ajánlat elfogadásáról szóló nyilatkozatot a Horvát Központi Elszámolóháznak az ajánlattétel érvényességi idejének lejárta előtt készhez kell kapnia, vagyis 2011. január 14-ig. Az ellenérték kifizetése 2011. január 31-én történik - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását