2024. április 20. - Tivadar

Lekapcsoltak egy bűnbandát

Több mint tíz hátrányos helyzetű fiatalt tartott fogva és kényszerített bűncselekmények elkövetésére, illetve prostitúcióra egy bűnbanda Berhidán; a négy gyanúsított előzetes letartóztatásban van - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
2010. december 14. kedd 19:34 - HírExtra
Három férfi és egy nő - a nyomozás jelenlegi állása szerint - 2005 óta kényszerített csalásra, zsarolásra és üzletszerű kéjelgésre kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatalokat. Az egymással rokonságban lévő elkövetők különböző ígéretekkel magukhoz édesgették a fiatalokat, s közülük több kiskorú lányt a ház körüli alantas munkák elvégzésére és prostitúcióra kényszerítettek - közölte a rendőrség.

A fiataloknak megtiltották a ház elhagyását, a család ingatlanának hátsó melléképületében kellett élniük.

A megyei nyomozóhatóság közleménye szerint a bűnbanda hiteleket vett fel és telefonokat vásárolt a sértettek nevére, okirataikkal a közüzemi szolgáltatások számláit is átíratták a nevükre, illetve felélték a részükre folyósított szociális juttatásokat.

A rendőrség üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A gyanú szerint csalás, zsarolás, kényszerítés, kerítés, kitartottság és személyi szabadság megsértése írható a számlájukra.

A házkutatások alkalmával lefoglalt bizonyítékok - szerződések, műszaki cikkek, személygépkocsi, feljegyzések - alátámasztják a fiatalok vallomásait; a rendőrség további sértetteket valószínűsít - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását