2024. május 19. - Ivó, Milán

Kézilabda EB: oda a remény?

A magyar női kézilabda-válogatott 27-19-re kikapott kedden a holland csapattól a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság lillehammeri középdöntőjében, így már csak a szerencsében bízhat a legjobb hat közé jutást illetően.
2010. december 14. kedd 17:47 - HírExtra
Idegesen, kapkodva kezdtek a magyarok, az első gólt csak a 4. percben szerezték, igaz, addig a rivális is csak egyszer volt eredményes. A folytatásban is akadozott a támadójáték, a hollandok pedig könnyű gólokat szereztek. Viszonylag hamar, már a 6. percben, 1-4-nél időt kért Mátéfi Eszter.

Tomori és Bulath kemény lövése jelezte, hogy nincs lefutva a meccs, ám a hollandok tartották előnyüket. Két fiatal, Kovacsics és Sopronyi bombájával megint szorosabb lett az állás, negyedóra elteltével 8-6-ot mutatott az eredményjelző.

Pálinger teljesítménye is feljavult a kapuban, ám kollégája, van der Wal sem maradt el tőle, így hét percen át csak egy-egy gól esett. A magyaroknál aztán jött egy újabb gyenge szakasz, sok volt az eladott labda, és ahelyett, hogy minimális lett volna a hátrány, van der Heijden vezérletével 13-8-ra elléptek a hollandok.

A második félidőre több poszton is cserélt a kapitány, így legalább a védekezés feljavult. A Pálingert váltó Herr bravúrokkal nyitott, de elől változatlanul nem ment a góllövés: négy percet kellett várni a szünet utáni első magyar találatra. Szamoránskyt kiállították, és ezen idő alatt, a 37. percre 19-11-re elhúzott az ellenfél.

A folytatásban még nagyobb lett a szakadék, ziccerek maradtak ki, és azért kellett izgulni, nehogy kétszámjegyű legyen a különbség. Lamein második kiállítását két góllal büntette meg a csapat, így 22-15 lett, és hátravolt még szűk negyedóra.

A biztos vezetés tudatában kicsit leültek a hollandok, sorozatban három gólt kaptak - és Herr eszén sem tudtak túljárni -, így a kapitányuk időt kért.

A kapusuk, van der Wal biztos pont volt, lélekromboló védéseket mutatott be még emberhátrányban is. Az 55. percben, 23-18-nál Lamein és Tomori másodszor kapott össze a meccsen, mindkettő piros lappal bűnhődött.

A végjátékot változatlanul sok bosszantó hiba tarkította magyar részről, így fájó vereség lett a vége. Az utolsó momentum: Groot időntúli szabaddobása a sáncolni igyekvő kezeken és Herren irányt változtatva perdült a kapuba.

A magyarok szerdán 18:15-kor a négy meccs után százszázalékos svédek ellen lépnek pályára, és egy esetleges siker sem jelentene hat közé jutást.

Később:
Svédország-Franciaország 18:15 ó
Ukrajna-Norvégia 20:15 ó

I-es csoport (Larvik):
Románia-Montenegró 16:45 ó
Spanyolország-Oroszország 18:45 ó
Dánia-Horvátország 20:45 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását