2024. április 29. - Péter

Apad a Körös

Megkezdődött az apadás a Körösök felső szakaszain; a Fekete-Körösön egy nap alatt egy métert csökkent a vízszint, így a folyón már csak elsőfokú az árvízvédelmi készültség - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
2010. december 14. kedd 16:13 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a Fekete-Körösön Antnál a vízoszlop magassága hétfő reggel óta egy méterrel, 539 centiméterre csökkent, ezért a legalacsonyabb szintre mérsékelték a készültséget.
Apad a Fehér- és a Kettős-Körös is, míg a Sebes-Körös Körösladánynál, valamint a Hármas-Körös felső szakasza és a Berettyó kedden tetőzött.

Az igazgatóság 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból mindazonáltal továbbra is 315 kilométeren tartanak fenn készültséget. Másodfokon 26, első fokon pedig 55 kilométeren védekeznek.
Az árhullám levonulása továbbra is zavartalan. A munkálatokban 622 ember vesz részt, a védvonalakon jelentősebb beavatkozásra még nem volt szükség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását