2024. március 29. - Auguszta
Többek közt az animációs mesék miatt, amiket a jövő évben fognak bemutatni. Az alkotók mindent beleadtak, hogy tűkön üljünk a premierekig. Összeszedtük az öt legérdekesebbnek tűnő történetet, bemutatóval.
2010. december 12. vasárnap 17:32 - Kancsár Edina
Gnómeó és Júlia

Disney
A The Walt Disney Company (röviden "Disney") a világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága. 1923. október 16-án alapította Walt Disney és a bátyja, Roy Oliver Disney Disney Brothers Cartoon Studio néven; ma a második legnagyobb médiatársaság az Amerikai Egyesült Államokban. A társaság székhelye a Kalifornia állambeli Burbank. Egészen a 21. század elejéig a Walt Disney cég volt a világon a vezető rajzfilmgyártó. Azóta az egyeduralmát megtörték a számítógépes grafikációval készült rajzfilmek, mint a Shrek, vagy a Jégkorszak, ennek ellenére még mindig versenyképes.
A Shrek 2 rendezője átszerződött a Disney-hez, hogy a klasszikus szerelmi történetet kicsit másképp mesélje el. Shakespeare Rómeó és Júliája ezúttal a kerti törpék világában elevenedik meg. A családi viszály természetesen ezúttal sem maradhat el, így a két fiatal a rivális szomszédok kertitörpe-családjának sarjai.

A szerelmesek egymásra találását fűnyírók, rózsaszín műflamingók és medencék szegélyezik, mellyel ismét egy bámulatos világot tárnak elénk az alkotók. A Shrek rendezőjét ismerve, nem kell attól félni, hogy poénok híján maradnánk, ha majd beülünk erre az új köntösbe bújtatott szerelmi történetre. A bemutatás várható ideje, 2011 februárja.

Rango

Már a rendező neve is garancia lehet a sikerre, hiszen a Karib-tenger kalózai-trilógia Gore Verbinski-jéhez fűződik ez az animációs mese. A főhős Johnny Depp hangján szólal meg, az animációért pedig Industrial Light & Magic munkatársai feleltek, akik állításuk szerint a legmodernebb technikával ragadták meg Depp alakításának rezdüléseit. Gore, a párbajhős kaméleon figuráját állítólag egyenesen a sztárra írta.


Ennek tudatában, különösképp kíváncsiak leszünk a végeredményre. A történet egy személyiségzavaros kaméleonról szól, aki egy poros western városkában találja magát. Látszólag teljesen alkalmatlan a „beolvadásra”, mégis neki kell megvédenie a várost a gonosz banditáktól. Az amerikai premier 2011. március 18-án lesz.

Rio

A Rio, a jégkorszak alkotóinak új animációs rajzfilmje, mely a tendenciáknak megfelelően 3D-ben is elkészül. Helyszínül Rio de Janeiro lenyűgöző városa és a varázslatos brazil esőerdő szolgál, melynek egy ritka ara papagáj, Blu áll a középpontjában. Blu fogságban él és azt hiszi, hogy ő az utolsó példány a fajából. Amikor egy „kishölgy” személyében felfedezi, hogy információi tévesek, kiszökik konfortos ketrecéből és nekivág élete nagy útjának. Irány Rio!


A háziasított madár alig tud repülni, így új ismerősének, Jewel-nek nincs könnyű dolga vele, de épp ezek a tényezők segítik majd hozzá valószínűleg a főszereplőket a vicces történetekhez. Az animációs rajzfilmhez Neil Patrick Harris, Anne Hathaway és Rodrigo Santoro adják a hangokat. Az amerikai bemutató 2011. április 8-án lesz.

Kung Fu Panda 2

Megérkezett a jövő év egyik legbiztosabb mozis sikerének előzetese, a Kung Fu Panda második részéről, mely a Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom címet fogja viselni. A Dreamworks pandája 2008-ban, több mint hatszázmillió dollár bevételt hozott készítőinek. A folytatásban, természetesen minden fontosabb szereplője visszatér, így ha eredeti nyelven nézzük, ismét hallhatjuk Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen és Lucy Liu fantasztikus szinkronját.


Po, a súlyfelesleggel küszködő panda az első rész végére, igazi kungfumesterré avanzsált. A folytatásban egy újabb veszélyes ellenfél várja őt a régi időkből egy új szuperfegyverrel felszerelkezve. Hogy le tudja győzni, ismét össze kell állnia a csapatnak, hogy együtt megállítsák a veszedelmes ellenséget. Amerikában május 26-án kerül bemutatásra a dagi maci történetének második része.

Verdák 2


A Pixar alkotói a Toy Story 3 sikerén felbuzdulva, újabb folytatásba fogtak. A 2006-ban óriási sikereket elért Verdák második részén is dolgoznak már az alkotók. Villám McQueen és Matuka ezúttal Japánba mennek, hogy egy nemzetközi autóversenyen vegyenek részt, közben pedig James Bond-szerű kalandokba keverednek. Az előzetes alapján egy igazi pörgős filmre számítanak a rajongók, hiszen Villám McQueen gyorsabb lesz, mint valaha.


Bár a Disney Chanel-en már láthattunk hasonló témájú kisfilmet, a Verdák igazi trailere csak nemrég készült el. Természetesen 3D-ben is látható lesz a folytatás, a szereplők pedig a jól megszokott hangokon fognak újra megszólalni: Owen Wilson és Larry The Cable Guy hangján (nálunk várhatóan Tóth Roland és Gesztesi Károly). Az amerikai premiert előrébb hozták, így várhatóan 2011 június 24-én lesz a film premierje.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását