2024. április 26. - Ervin

Sztárok menő verdákkal

Ami egy mezei halandó számára csak álom, a sztárok számára maga a valóság: a világ legjobb kocsijainak ülésein pihentetik feneküket. Paris Hilton garázsában egy cuki, pink Bentley pihen, C. Ronaldónak egész luxusautó-flottája van, Xzibitnek pedig rendkívül jó az ízlése!
2009. október 17. szombat 17:19 - Forró János
A sztárok nem elégednek meg akármivel, természetesen mindenből a legjobbat akarják. Autóikat ugyanolyan körültekintéssel és igényességgel válogatják meg, mint ruháikat és egyéb dolgaikat. És ha egyszer megtehetik, miért ne tennék? Kinek a kocsi státuszszimbólum-szerepe dominál, mások a kényelmet részesítik előnyben, és olyan is akad, aki környezetkímélő járművével szeretne példát mutatni. A következőkben lehet irigykedni, az autószerelmes celebek ugyanis igazán kitesznek magukért, már ami a jó járgányokat illeti.

Hazai hírességeink közül Árpa Attila rendelkezik a legdrágább autóval: garázsában több csúcskocsi áll, de a producer személyes kedvence még közülük is kiemelkedik. 2006-ban szerezte be 45 millió forintos Alfa Romeo 8C Competizionét, amely típusnak jelenleg egyetlen hazai birtokosa. A sportautó igazi különlegesség: méltó utódja az igazi Alfa-klasszikusoknak, dinamikus, egyéni vonalvezetése miatt ott a helye a márka legszebbjei között.

Győzikét sem kell félteni, ha autókról van szó. Bár a citromsárga Lamborghini Gallardo utóbb kamuvételnek bizonyult, a roma rapper nemrégiben egy Volkswagen Passat CC-vel lepte meg önmagát. Győzi arról is tett, hogy egyedivé varázsolja a kocsit: ha valakinek a motorháztetőre felfestett Győzike-logóról nem esne le, hogy a sztárral van dolga, az amúgy hófehér kocsira festett zebracsíkok mindenki számára egyértelművé teszik, hogy a showman ül a volán mögött.

Hajdú Péter pár hete vált meg kocsijától, a sportautót Varnus Xavér vette meg tőle. Péternek kislánya születése óta nem sok alkalma volt vezetni 6-8 millió forintba kerülő járgányát, így nem okozott különösebb szívfájdalmat megválnia tőle. Felesége, Sarka Kata amúgy sem kedvelte különösebben a kocsit, mindig is az volt a véleménye, hogy ez egy csajozós verda. Hazánk híres orgonamágusa viszont épp egy hasonló modellt keresett, így adta magát a lehetőség.

A bioetanollal működő, környezetkímélő Saab 9-5 BioPower mellett tette le a voksát Hajós András. A hórihorgas humorista ha teheti, igyekszik kerékpárral járni, és ha mégis kocsiba kell ülnie, akkor már olyat választ, aminek a lehető legkisebb a szén-dioxid-kibocsátása. Igaz, az autó drágább, mint normál benzines társai, a sztárnak megéri a többletköltség, mert példát mutathat vele.

Bár hazánkban még kevesen követik a környezettudatos dalszerző példáját, az amerikai sztárok körében már divattá vált és egyre inkább terjed a tiszta üzemű hibrid, a Toyota Prius. A legnagyobb autógyártó cég modellje számos díjat tudhat magáénak, többek között az év autójának választották Japánban, Észak-Amerikában és Európában is. A United States Environmental Protection Agency (EPA) szerint 2007-ben a Toyota Prius volt a leginkább üzemanyag-takarékos autó az Egyesült Államokban. Hollywoodban különösen kedvelt a kocsi: ezzel jár Leonardo DiCaprio, Will Ferrell és Brad Pitt is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását