2024. április 25. - Márk

Reményt hozó MikulásGyár

Csütörtökön megnyitja kapuit a MikulásGyár a budapesti Ötvenhatosok terén, mely számos meglepetéssel várja a látogatókat. A szervezők mindenkit arra kérnek, ha módjukban áll segítsenek, adományozzanak a rászorulók javára.
2010. december 9. csütörtök 17:29 - Kancsár Edina


Mit ajándékozzunk?
A Mikulásgyár elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. Kiemelten fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így kérjük, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot stb.

A MikulásGyár nagyon szívesen fogad használt játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan játékokat, könyveket hozzanak, amelyeket önmaguk és gyermekük is szívesen fogadna. Az ajándékokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják. /mikulasgyar.hu/
A MikulásGyár december 9-19-ig látogatható reggel tíz és este tíz óra között. A rendezvény fővédnöke Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke ismételten felhívta a figyelmet, mennyi rászoruló család van, akiknek az adományozók nélkül nem lehet karácsonya. Ezenkívül kiemelte, hogy több mint négyszáz önkéntessel segítik a MikulásGyár munkáját.

A szervezők arra kérnek mindenkit, ha gyermekeiknek vannak megunt  játékai, legyenek szívesek eljuttatni azokat a MikulásGyárnak, ugyanis ezek a játékok más gyermekeknek elképesztő örömet okozhatnak. Litkai Gergely, a Comedy Central humorcsatorna főszerkesztője viccesen megjegyezte, hogy ők is csatlakoznak a programhoz: „hiszen a csatorna logója illik a MikulásGyáréhoz”. Természetesen ennél többről van szó: a humoristákkal együtt, az egész csatorna megy majd segédkezni és csomagolni, hogy ezzel segítsenek a rászorulókon.

Küldjön ajándékot ön is!


A rendezvény központja a budapesti Ötvenhatosok tere, de országszerte még tizenhárom bevásárlóközpontban gyűjtenek adományokat. Így az ajándékokat vihetik: az Alba, a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír a Szeged, a Szolnok és a Zala Plázákba, illetve az idén csatlakozó Corvin Bevásárlóközpontba is.

A MikulásGyár hivatalos szállítópartnere a Magyar Posta Logisztika, így akinek az a kényelmes – ingyenes szállítással – a postán keresztül is eljuttathatja ajándékait a Magyar Vöröskereszthez. „A csomagokra csak annyit kell ráírni nagybetűkkel, hogy MikulásGyár” – mondta Hüse Mariann, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. „Azokon a településeken, ahol nincs állandó posta, ott a mobil-postások veszik át az adományokat" – tette hozzá.

A rendezvény sikerességét és a segíteni akarást jelzi a támogatók folyamatos növekedése és a nemrég elnyert nemzetközi elismerés is: a Marketing Solal Awards 2010. elnevezésű díjátadó gálán Európa második legnagyobb kreatív rendezvényének választották a MikulásGyárat. A siker nem véletlen, így ebben az évben ezen felbuzdulva még színesebb programokkal, versenyekkel és fellépőkkel várják az adakozni vágyókat.



Rengeteg programmal várják az érdeklődőket

A Felvonulás tér nagyszínpadán délelőtt és kora délutánonként a kisebbeket gyermekelőadások, például: Fábián Éva műsora, a Mono Manó Zenekar, Mikola Péter és a Hó-Hahó Bábszínház szórakoztatja. Délután öt után, különböző koncertekkel várják a vendégeket, többek között: Somló Tamás, Tóth Vera, Oláh Ibolya, Palcsó Tamás, Jamie Winchester, Hien, Bencsik Tamara, United, MC DC és még sok-sok sztár várja.

További újdonságként, ingyenes jégpályahasználat is várja az odalátogatókat. A tavalyi sikeres kezdeményezés után, újraindul a verseny a MikulásGyár-díjért, amit iskolások és dekoratőr cégek részére írt ki a szervező. A programokat tovább színesíti a diákzenekarok csatája és kézműves vásár. December 11-én szombaton még egy Guiness-rekord kísérletet is tesznek: öt percig öt ezer gyerek együtt olvas majd egy magyar verset.

„Az együttolvasásnak és a MikulásGyárnak nevelő hatása is van: célja, hogy minél több gyerek megértse a szolidaritás fontosságát, azt, hogy a rosszabb, nehezebb helyzetben lévőknek segíteni kell. A felolvasással a közös élményt is szeretnénk fokozni, ám ezzel is jelezni szeretnénk, hogy a MikulásGyár elkötelezett híve a magyar kultúrának” – közölte Zsolnai Endre üzemeltető-főszervező a sajtótájékoztatón. „A MikulásGyár idén a tavalyinál több, mintegy kétszázezer rászoruló embernek szeretne támogatást nyújtani” – tette hozzá a főszervező.

A rendezvény mindenki adományára, ajándékaira számít, mert a Mikulás mindenkinek jár!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását