2024. május 5. - Györgyi
Megjelent Tóth Vera új albuma, Zene Kell Nekem címmel. Ez egy igazi díva lemeze, mely felidézi a régi nagy slágerek világát, ugyanakkor stílusában teljesen aktuális. Verával beszélgettünk az album keletkezésének hátteréről.
2010. november 6. szombat 13:39 - Kancsár Edina
A napokban megjelent az új albumod. Mennyire különbözik ez a lemez a korábbiaktól?

Nagy Tibor munkássága
Nagy Tibor nevéhez számos mai és múltbeli sláger kötődik. A legutóbbi siker ami az Ő munkáját dicséri Szerkeres Adrienn és Gáspár Laci Kikötők cimű gyönyörű duettje, de sikerre vitték dalait a Bon-bon, a Fiesta, a Hooligans együttes és oly sok más énekes mellett, olyan régi nagyok is, mint Cserháti Zsuzsa és Charlie (Száguldás-Porsche-Szerelem) vagy Máté Péter (Ez majdnem szerelem volt).
Ez egy nagyon különleges lemez lett. A szerzője Nagy Tibor, akinek a nevéhez rengeteg gyönyörű dal fűződik. Hatvanöt éves lett az idén és ennek apropójából szeretett volna egy szerzői lemezt kiadni, amire engem kért fel. Annak idején Cserháti Zsuzsának szánta ezt a szerepet, de ő sajnos elment. Tibornak régi álma volt, hogy összerakja ezt az albumot. Régóta ismerem őt, ezért külön öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy rám gondolt.

Értesüléseim szerint Demjén Ferenc is közreműködött a lemezen. Igaz ez?

Igen. Nagy Tibor és Rózsi a hetvenes években már dolgozott együtt és azóta is barátok. Tibor megkérte, írjon szövegeket a lemezre. Szerencsére mi is nagyon jó barátságban vagyunk, bár ez nem azt jelenti, hogy minden nap találkozunk. Ennek ellenére tárt karokkal fogadnak mindig a feleségével, ha meglátogatom őket Dióspusztán. Rózsi az utóbbi években nem foglalkozott szövegírással, de nálam kivételt tett. Nagy megtiszteltetés ez számomra, hiszen ő egy legenda.

Ki segítkezett még az albumon?


Szabó Ági, aki rengeteg előadónak írt már szövegeket Zsédától kezdve a Unitedig. Az ő nevéhez fűződik például a Keserű méz is. Ő egy igazi slágergyáros. (nevet) A hangszerelésben Czomba Imre nevét kiemelném, mert nélküle nem szólalhattak volna meg így a dalok.

Az említett szerzők munkáit ismerve, lírai albumot írtatok, vagy vannak rajta pörgősebb számok is?


Ezek a dalok akár örökzöldek is lehetnek majd, rég hallottam már ilyen szép dallamú számokat. A régi időkre emlékeztet majd, ami mindenkinek jót tesz. Az emberek szeretnek a múltjukban élni, mert akkor még teljesen mások voltak az értékek. Amióta a nyakunkba zúdult a nyugat, azóta nem lehet olyan könnyen slágert csinálni, ezek a nóták viszont erre születtek. Reméljük, mindenki számára visszaidézi majd a „régi szép időket”.

Manapság nemcsak a dalok, de az emberek is megváltoztak. Például a zenész szakma sem tart már úgy össze, mint régen. Jó példa erre Rózsi és Tibor, vagy Charlie, Somló Tamás és a többiek, akik már negyven éve barátok és mai napig összejárnak. Én a zenéért élek és remélem, ezekkel a számokkal másokban is jó érzéseket ébresztek. De nem kell megijedni, ez nem egy retro album, abszolút mai köntösben szólalnak meg a dalok. A lemezen keveredik a soul, az r’n’b, a gospel, a blues és a funky is.

Gyönyörű lett az albumborítód. Ki fotózta?


Baranyi Péter fotózta, aki egyébként Gabi fotósa. Érdekesség, hogy később kiderült, ő Baranyi Ferenc írónak a fia. Korábban amúgy a húgom rajongója volt: minden koncertjére elment, utána pedig elküldte neki a szebbnél szebb képeket, amiket a koncerten készített. Végül összebarátkoztak és azóta ő lett Gabi fotósa. Most már a család barátja is, így én is őt kértem fel az albumborító elkészítéséhez.

Mi a véleményed a Megasztárról. Szerinted jobb, vagy rosszabb, mint a tiétek volt?

Nem akarok rosszat mondani róla, hiszen mindent a Megasztárnak köszönhetek… Ezt a mostani albumot is. Mindig szeretettel és hálával fogok a műsorra tekinteni, de a mostani szériában valami nem az igazi. Úgy érzem, nincs a versenyzőkben elég lelkesedés és akarás. Valahogy mások, mint mi voltunk. Talán fáradtak. A mi szériánk óta sok év telt el… Tőlük már sokkal többet várnak és többet is kell szerepelniük, ami indokolhatja a fáradtságukat.

Van esetleg kedvenced?


Kökény Attila a kedvencem, mert ő tele van élettel. De Saunderst is nagyon kedvelem. Annácska, és a többiek is nagyon tehetségesek, de nekem Attila és András produkciói tetszenek a legjobban.

És mi a véleményed az X-Faktorról?

Nagyon jó az a műsor is. Mariannt és Nikolast már régebbről is ismerem. Mariannal barátnők voltunk, de az idő és az életvitelünk miatt kicsit eltávolodtunk egymástól. Nikolassal három éve találkoztam először: egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, ki is mentünk Szlovákiába, hogy élőben meghallgassuk őt. Nem akartam elhinni, hogy ilyen hang létezik… őstehetség ez a fiú!

Felmerült, hogy énekelni fogunk egy duettet is, de aztán nem jött össze. Akkoriban én is „gazdátlan” voltam – vagyis nem állt mögöttem kiadó – emiatt sajnos nem sikerült összehozni. De én már évekkel ezelőtt arra bíztattam, induljon el ő is egy tehetségkutatón és nyerje meg. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy bekerült az X-Faktorba, mert ez egy kivételes kiugrási lehetőség számára.

Ezek szerint az X-Faktorból neki drukkolsz.

Neki és a többieknek is. (nevet) A Summer Sisterst is nagyon szerettem. Sajnáltam, hogy kiestek múlt héten. Jók voltak, ez a formáció Las Vegasban is megállná a helyét.

A hétvégi adásban a húgod volt a sztárvendég. Mit szólsz, hogy ekkora sikert aratott?

Büszke voltam rá, mert tényleg fantasztikus volt! Egy igazi díva. Itt volt már az ideje, hogy felhívja magára a figyelmet, hiszen ő egy őstehetség. Rengeteget változott az utóbbi években: megkomolyodott és felnőtt. Ezek mellett szuperül néz ki és megmutatta, Magyarországon is lehet show-t csinálni a színpadon. Régen elkövetett néhány butaságot, de tanult belőle és bebizonyította, hogy már egy más ember.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását