2024. március 29. - Auguszta

2017-ben hazánk rendezi meg a Világjátékokat?

Ron Froehlich, a Világjátékok nemzetközi szövetségének (IWGA) elnöke jó esélyt lát arra, hogy Budapest és Gödöllő közösen rendezhesse meg a 2017-es Világjátékokat.
2010. december 9. csütörtök 15:51 - HírExtra
A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján Gémesi György elnök, Gödöllő polgármestere hangsúlyozta, hogy a pályázat benyújtásához a legfontosabb a kormány garanciája, továbbá a két város és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatásának megszerzése. Mindezekre a korábbi tárgyalások, illetve Ron Froehlichnek kedden Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével, Molnár Zoltán MOB-főtitkárral és Szekeres Pál helyettes államtitkárral folytatott megbeszélései alapján minden remény megvan.

A főpolgármester ígéretet tett arra, hogy a közgyűlés elé terjeszti a kérdést, s jó esélyt lát arra, hogy határozat formájában álljon ki a testület a rendezés mellett. Tarlós István arra is nyitottnak mutatkozott, hogy Gödöllővel közösen legyen házigazda, s az IWGA vezetője sem látja akadályát annak, hogy két településen legyenek a versenyek.

Szekeres Pál azt ígérte, tájékoztatja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert és a kormányt a Világjátékok részleteiről.

Froehlich az NSSZ-nek adott keddi nyilatkozatában azt emelte ki, hogy Magyarországon szinte minden létesítmény készen áll a Világjátékok lebonyolításához.

Gémesi György elmondta, hogy Világjátékok rendezői négy négy-öt új sportágat beemelhetnek a programba, s ezek közül az egyik biztosan a fogathajtás lesz. Az IWGA első embere kedden el is látogatott a Lázár Lovasparkba.

A 2017-es eseményre jövő januárban írják ki a pályázatot, a végső döntés pedig május 31-én születik meg. Az előzetes érdeklődések alapján Magyarország mellett Moszkva, Wroclaw és Fokváros adhat be pályázatot, Gémesi információi szerint Budapest és Gödöllő a lengyel várossal vívhat majd nagy harcot a rendezésért.

A sajtótájékoztatón az NSSZ 2010-ben elért eredményeinek ismertetése mellett Gémesi és Tihanyi József, a TF dékánja együttműködési megállapodást írt alá az NSSZ, és a testnevelési és sporttudományi szakmai kollégium nevében.

A szövetség idei tevékenysége legfontosabb elemének Gémesi a - stratégia partnerekkel közösen a sport hosszú távú fejlesztéséért kidolgozott - 12 pontból álló javaslatcsomag megalkotását nevezte, melyet még júniusban elküldtek Réthelyi Józsefnek. E mellett az NSSZ több mint tíz konferenciát szervezett vagy volt partner ilyen eseményeken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását