2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lemondott a polgármester

Lemondott a Somogy megyei Gamás független polgármestere, Sárközi Tibor, így a helyi választási bizottságnak harminc napon belül új választást kell kiírnia.
2010. december 8. szerda 12:13 - HírExtra
Sárközi Tibor az MTI-nek szerdán azzal indokolta a hét elejei testületi ülésen benyújtott lemondását, hogy Gamás a vártnál rosszabb gazdasági helyzetben van, a képviselő-testület nem állt mellette, és egyéni okai is vannak a döntésének.

Az alig pár hónapot hivatalban töltő Sárközi Tibor a szintén független Jeszenszky Jánost váltotta az önkormányzat élén. Elődje korábban több cikluson keresztül állt a település élén, de az októberi választáson nem indult újra.

Horváth Teréz, Gamás jegyzője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy jelenleg az alpolgármester irányítja a települést. A helyi választási bizottságnak harminc napon belül ki kell írnia az új választást, amelyet négy hónapon belül kell lebonyolítani.

A mintegy 800 lakosú község gazdasági nehézségei nem újkeletűek, Gamás másfél évtizede nehéz anyagi helyzetben van. A 300 millió forintból gazdálkodó község az idei és a következő évi költségvetését is 100 millió forintos hiánnyal tervezte - mondta a jegyző.

A Zala megyei Felsőpáhok független polgármestere, Mocsári Attila ugyancsak lemondott tisztségéről - tájékoztatta a település jegyzője szerdán az MTI-t. Bolek Zoltán elmondta, hogy a helyi választási bizottság február 13-ra tűzte ki az újbóli voksolás időpontját.
Mocsári Attila, aki november 22-én köszönt le tisztéről, a Zalai Hírlap szerdai számában megjelent interjúban azt mondta: nem volt egy hullámhosszon az új testület tagjaival, nem volt jegyzője a településnek, és mindez veszélyeztette a napi működést.

Bolek Zoltán ennek kapcsán az MTI-nek arról számolt be, hogy pályázat útján a múlt héten foglalta el a jegyzői posztot. A csaknem 700 lakosú, Hévíztől alig egy kilométerre fekvő településen hónapok óta nem volt jegyző, ez pedig a mindössze két embert foglalkoztató önkormányzati hivatal munkáját mostanáig valóban megnehezítette - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását