2024. április 26. - Ervin

Döbbenet! Ki kellett sminkelniük a gyilkost!

A floridai Clearwater bírósága elrendelte, hogy az esküdtszék semlegességének megőrzése érdekében, közköltségen sminkkel fedjék el egy emberöléssel gyanúsított férfi arcán és nyakán látható tetoválásokat - jelentették kedden amerikai lapok.
2010. december 7. kedd 22:33 - HírExtra
John Dutillio, akit két személy megkéselése miatt állítottak bíróság elé - az egyikük életét vesztette - nyakának egyik oldalára horogkeresztet, a másikra egy közelebbről nem részletezett, sértő kifejezést tetováltatott, az arcára pedig egy, a jobb szemürege fölött elhaladó, több öltéssel összevarrt sebhelyet.

Dutillio, aki 2006-ban egy nőt és egy tinédzsert szúrt meg - utóbbit halálosan - a börtönben tetováltatta ki magát. A bíróság azzal indokolta a kisminkelésre vonatkozó utasítást, hogy az esküdtszéket nem befolyásolhatják előítéletek, miközben kizárólag a tények vizsgálatára alapozva hozza meg ítéletét.

A vádlott 45 percig tartó kozmetikai kikészítése napi 125 dollárba kerül. A férfi kirendelt ügyvédje, Bjorn E. Brunvald a The New York Timesnak úgy nyilatkozott, hogy 10 kozmetikust kellett felhívnia, amíg egy végül kötélnek állt. A védő azt próbálja bebizonyítani, hogy a gyilkosról adott személyleírás jobban illik Dutillio neonáci csoportjának egy másik tagjára, mint kliensére,
Dutillio immár másodszor áll bíróság előtt a késelés miatt.

Az előző tárgyalást, amelyre szintén kifestették, téves ítélet miatt érvénytelennek minősítették. Ha a hétfőn elkezdődött második eljárásban is bűnösnek találják, a férfira akár halálbüntetést is kiszabhatnak. A vádlott anyja egyébként egy olyan karácsonyi üdvözlőlapot küldött a fiának a börtönbe, amelyben azt írta: "nincs kétsége" a bűnössége felől.

Douglas Keene bírósági tanácsadó szerint a vádlottaknak akkor van a legjobb esélyük a kedvező ítéletre, ha az esküdtek úgy érzik, hogy az "közülük való". Ez nemcsak elhanyagolt, vagy eltorzított külsejű egyének esetében igaz. Keene felidézte, hogy az Egyesült Államok legnagyobb energiaellátó vállalata, a 2002-ben csődbe jutott Enron vezetőinek perén azt tanácsolta a vádlottaknak, hogy "vegyék le 10 ezer dolláros karóráikat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását