2024. május 13. - Szervác, Imola

Minden kilencedik elkövető "utazó bűnöző"

Minden kilencedik bűncselekményt a megyén kívülről érkező bűnözők követtek el tavaly Győr-Moson-Sopronban - mondta Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány évértékelő sajtótájékoztatóján szerdán.
2010. március 3. szerda 18:50 - HírExtra
Az e csoportba tartozók 23 százalékát román, 21 százalékát szlovák állampolgárok alkotják, akik jellemzően vagyon elleni cselekményeket követtek el. Az osztrák bűnelkövetők - akik aránya e körben 19 százalék - jellemzően ittasan vezettek vagy közúti balesetet okoztak.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetői között szép számmal vannak Észak- vagy Kelet-Magyarországról érkezők - tette hozzá a főkapitány. Kitért arra, hogy rányomta a bélyegét a statisztikára a gazdasági válság: a lopások száma tizedével nőtt. A bűncselekmények közül tavaly 476-ot visszaeső követett el, 997-et pedig bűnismétlő; az előbbi 87, az utóbbi 35 százalékos emelkedést jelent.

A dandártábornok szólt arról is: néhány bűnelkövetőt "már várnak" Győrben, hiszen tudják, hogy ők ott fogják folytatni a bűnözést, ahol elfogásuk előtt abbahagyták. "Egyre kevesebben térnek az elkövetők közül jó útra" - jegyezte meg Szabadfi Árpád, utalva ezzel arra, hogy míg 2008-ban 3147, adddig tavaly 2647 büntetlen előéletű elkövetővel szemben jártak el.

Megjegyezte: a bűncselekmények száma nem csökkent, továbbra is 14 ezer alatt van, több viszont a rablás, a korábbi 76 helyett 95 fordult elő, és megszaporodtak a fegyverrel elkövetett cselekmények is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását