2024. május 4. - Mónika, Flórián

Polt Péter lesz a nyerő?

Egyhangúlag támogatta a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciója Polt Péter legfőbb ügyésszé választását - közölte a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárti képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.
2010. december 6. hétfő 14:12 - HírExtra
Lázár János szólt arról is, hogy mindkét frakció támogatja az úgynevezett salátatörvényt, amely a büdzsé megalapozásáról szól, és támogatni fogják a 2011. évi költségvetési törvényjavaslatot is.

A politikus kiemelte: a nyolcéves szocialista kormányzás után először döntöttek úgy kormánypárti képviselőcsoportok, hogy áttekintik az ellenzék által a salátatörvényhez benyújtott módosító indítványokat, és azok közül jónéhány jobbikosat és LMP-set támogatni fognak. Az MSZP nem tett olyan javaslatot, amely az értékelhetőség szintjét megütötte volna - tette hozzá Lázár János.

A frakcióvezető kérdésre közölte, a frakcióülésen nem került szóba az, hogy a Moody's leminősítette Magyarországot.

Lázár János azon törvényjavaslatával kapcsolatban, amelyben kezdeményezte a közjogi méltóságok 13. havi juttatásának eltörlését, kifejtette: még hétfőn lefolytatja a Ház az indítvány általános, valamint részletes vitáját, és dönteni is fognak róla. A javaslatot a Fidesz-frakció támogatja. A politikus kérdésre hozzátette, a bíróságok és az Állami Számvevőszék juttatásai más elbírálás alá esnek. Véleménye szerint ugyanis a számvevőszéknél olyan teljesítményorientált munka zajlik, amely mindenképpen érdemes az elismerésre, és ezt gondolja a bírákat érintően is.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Polt Péter várható megválasztása legfőbb ügyésszé "növeli-e annak az esélyét, hogy Gyurcsány Ferencet vasban vigyék el a tömlöcbe", Lázár János úgy válaszolt: ezt a kérdést nem tudja megválaszolni, mert nem a Magyar Köztársaság bírája. Az igazságszolgáltatás fog ebben a kérdésben állást foglalni - fűzte hozzá.

Az MTI felvetésére, miszerint Kövér László házelnök az InfoRádiónak adott interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy a képviselők tehermentesítése érdekében - nem csökkentve az ellenzék napirend előtti felszólalási, kérdésfeltevési lehetőségeit - kéthetes ülésezési rendben lennének határozathozatalok, a frakcióvezető úgy reagált: minden elképzelés megvitatására nyitottak. Az álláspontjuk egy dologban következetes és megváltoztathatatlan: az ellenzéki jogoknak az Országgyűlésben minden héten érvényesülniük kell - hangsúlyozta.

Az említett interjúban a házelnök arról is nyilatkozott: szeretné elérni, hogy a politikusoknak a parlamentben csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek, és vállalják a beszélgetést. Ezzel kapcsolatban Lázár János azt mondta: a házelnöknek a Ház vezetésére és működtetésére vonatkozó szavait és tetteit mindig tiszteletben tartotta, és tiszteletben is fogja tartani. Megjegyezte: "bármikor állok a sajtómunkások rendelkezésére".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását