2024. május 5. - Györgyi

Súlyos a helyzet Békés megyében

Súlyos belvízvédelmi helyzet alakult ki Békés megyében, hiszen az elöntött területek nagyság egy nap alatt 800 hektárral emelkedett, és elérte a 43.800 hektárt - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Körkövizig) vasárnap az MTI-vel.
2010. december 5. vasárnap 14:11 - HírExtra
A tájékoztatás szerint az igazgatóság területén eddig 1999 decemberében volt a legnagyobb elöntött terület, amikor 58.800 hektár állt víz alatt.

A Körkövizig tíz belvízvédelmi szakaszából újabb területen emelték harmadfokra a készültséget, így már hat szakaszon védekeznek a legmagasabb szinten, míg további négyben másodfok mellett.
A térségben 13.630 hektár vetést és 15.960 szántót öntött el a belvíz.
December első négy napján összesen 18,5 millió köbméter vizet emeltek át a meglévő szivattyútelepek és az időközben telepített mozgatható szivattyúk a főbefogadó folyókba és csatornákba.

A térségben az önkormányzatok közül összesen 27-ben védekeznek az elöntések ellen, közülük harmadfokon nyolc település, például Szarvas, Murony, Gyomaendrőd és Kétsoprony. További 16-ban másodfokú és három településen elsőfokú a riasztás.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő 24 óra ugyan csapadékmentes lesz, ám a jövő hét első felében újabb, nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását