2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elbúcsúztak a legendás pályától

Bezárják a legendás walthamstow-i agárversenypályát Londonban. Szombaton volt az utolsó futamsorozat a tipikusan brit és tipikusan munkásosztálybeli sport 75 évig fennállt szentélyében.
2008. augusztus 16. szombat 19:51 - Hírextra
A különleges hangulatáról és rózsaszín-zöld neonfeliratú, art deco stílusú homlokzatáról ismert stadiont Winston Churchilltől kezdve Brad Pittig bezárólag nagyos sok híres ember látogatta. Az amerikai színész akkor járt a Walthamstow-ban, amikor Londonban forgatták a Blöff című filmet.

A szerencsejáték új formáinak terjedése, az állatjogok egyre hatékonyabb képviselete és az ingatlanárak megugrása is hozzájárult ahhoz, hogy a versenypálya tulajdonosai úgy döntsenek: eladják a területet ingatlanfejlesztőknek. A stadion közel van ahhoz a területhez, amelyen a 2012-es olimpiai játékok pályáit, helyszíneit felépítik.

Kapuit William Chandler bookmaker nyitotta meg 1933-ban. Londonban egykor több mint 30 agárversenypálya volt, a Walthamstow Stadium bezárása után már csak három lesz.

"Valósággal belebetegszem ebbe. Ezt a szégyent!" - mondta Barrie Clegg, a stadiontulajdonosok szövetségének tagja, aki több mint 25 éven át járt a versenyekre. - "A stadion ugyanazt jelentette Walthamstow-nak, mint az Eiffel-torony Párizsnak. Ez volt a kelet-londoni munkáskerület jelképe" - tette hozzá.

A stadionnak alkalmazottja volt mások között a tizenéves David Beckham, aki az agarak gondozásával foglalkozott. A londoni születésű futballcsillag pénteken úgy nyilatkozott: nagy kár, hogy bezárják a pályát. "Ez volt az első munkahelyem, és nagyon örültem az itt kapott első fizetésemnek" - tette hozzá az angol labdarúgó-válogatott volt kapitánya, jelenleg a Los Angeles Galaxy játékosa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását