2024. április 24. - György

Az MSZP a tizenhat százalékos adóról

Az MSZP szerint a 16 százalékos szja-kulcs révén is a saját zsebüket akarják megtömni az "álláshalmozó fideszes politikusok".
2010. december 3. péntek 11:13 - HírExtra
Álláshalmozó fideszes politikusok tömkelegével van tele az Országgyűlés, a Fővárosi Közgyűlés és a megyei közgyűlések, a 16 százalékos adókulcs elfogadásával is a saját zsebüket akarják megtömni a fideszes politikusok, mivel a változás értelmében havonta félmillió forinttal vihetnek haza többet azok, akik egyszerre országgyűlési képviselők és közgyűlési elnökök - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a Fidesz korábban azt ígérte, nem a harácsolás, hanem a szolgálat fogja jellemezni, ha kormányra kerülnek, most mégis "luxusra és saját zsebük tömésére koncentrálnak". Úgy értékelte, az Országgyűlés kormánypárti többsége nem véletlenül fogadta el a 16 százalékos személyi jövedelemadóról szóló törvényt, "a saját zsebüket akarják ezzel is megtömni".

Felhívta a figyelmet arra, hogy a közgyűlési elnökök valamennyien országgyűlési képviselők is egyben, és amíg eddig egy "mezei" országgyűlési képviselő félmillió, egy közgyűlési elnök szintén félmillió forintot vihetett haza havonta, addig az új adótörvény szerint jövőre ez az összeg 1,5 millió forintra emelkedik, amit felháborítónak, arcátlanságnak és pofátlanságnak nevezett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását