2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elfogadhatatlan megszorítások?

A Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tarja a gyermekvédelmet sújtó kormányzati megszorításokat - mondta Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
2010. január 7. csütörtök 16:51 - HírExtra
A 2010. évi költségvetést megszorítások sora jellemzi a szociális területen, és ezen belül a gyermekvédelem területén, a legrászorultabbak ellátásánál is - közölte.
Kiemelte: a tavalyi normatívához képest a fogyatékos, tartósan beteg, vagy speciális ellátású gyermekek után mintegy 10 százalékos megvonás lép életbe.

Még rosszabb a helyzet 2005-höz képest, az öt évvel ezelőtti adatokat nézve több mint 12-20 százalékos a csökkenés - jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Kifogásolta az is, hogy a szocialisták az utógondozói ellátás életkorát 24 évről 21-re csökkentik. A fiatalok így jóval korábban kényszerülnek majd nélkülözni az állami segítséget.

A megszorítások között hajmeresztő és elfogadhatatlan lépésnek nevezte, hogy a családi pótlék felét már a gyermekotthoni tartózkodás alatt is fel lehet használni. Ennek az a következménye, hogy amikor kikerülnek innen a fiatalok, sokkal kevesebb pénzük lesz lakásvásárlásra - mondta.

Kiemelte: elutasítják a szocialisták törekvéseit, amelynek célja csupán pénzspórolás, és a legelesettebb gyermekek életlehetőségeit nem nézik.

A gyermekek nem fontosak, a pénz áll mindenek felett - összegezte a kereszténydemokrata politikus.

Nagy Kálmán KDNP-s képviselő a miskolci gyermekváros melletti, 3,5 hektáros sportpálya, és park tervezett eladását tette szóvá.

A gyermekvárosban jelenleg 172 férőhely van, az itt élő gyermekeket a miskolci önkormányzat négy különböző helyre akarja elköltöztetni, a területet pedig 365 millió forintért akarják értékesíteni - jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus.
Hozzátette: az átköltöztetést júniusig be akarják fejezni, ám a tényleges otthonokat még ezután alakítanák ki a gyermekek számára, s a szükséges források sem állnak rendelkezésre.

A terület vevője egy lichtensteini cég lenne, amelynek tulajdonosa másik két lichtensteini befektető társaság - jegyezte meg az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását