2024. április 25. - Márk

MSZP: a kormány átveri a nőket

A Fidesz közlése szerint választási ígéretüket tartják be azzal, hogy lehetővé teszik: a nők akár 32 év munkaviszony és nyolc, gyermekneveléssel eltöltött év után nyugdíjba mehetnek. Az MSZP úgy véli, a kormány "átverte" a munkájukat becsülettel elvégző nőket.
2010. december 2. csütörtök 17:48 - HírExtra
A Fidesz-frakció az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kiemelte: a párt a választás előtt megígérte, hogy ha kormányra kerül, akkor a nők akár 32 év munkaviszony és 8 év gyermekneveléssel eltöltött idő után nyugdíjba mehetnek.

Mint írta, az MSZP állításaival ellentétben a kormány továbbra is fenntartja ígéretét, sőt a törvényjavaslathoz az utolsó pillanatban, az általános vita végén módosító indítvány is érkezett, amely tovább növeli a kedvezményezettek körét. Az indítvány szerint minden ötödik gyermek után még egy év kedvezményt kapnak a nagycsaládos nők a nyugdíjba vonulásuk idejéből.

A képviselőcsoport hozzátette: a Fidesz ezzel is támogatja a sokgyermekes családokat, elismeri a kettős helytállást a nők körében. A frakció sajnálattal veszi tudomásul, hogy az MSZP számára "semmilyen formában nem támogatható ez a törvényjavaslat" - idézték az MSZP csütörtöki közleményét.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője ebben azt írta: bár a kormány korábban mást ígért, most úgy tűnik, hogy 40 év szolgálati idő helyett minimum négy évtizedes munkaviszonyhoz köti a kedvezményes nyugdíjba vonulást. Ha a kormánytöbbség a jelenlegi formában fogadja el a javaslatot, "a Fidesz-KDNP újabb hazugsága emelkedik törvényerőre" - fűzte hozzá.

Közlése szerint január 15-én Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter még személyesen vállalt garanciát arra, hogy minden magyar nő nyugdíjba vonulhat, ha rendelkezik 40 év szolgálati idővel, augusztusban pedig a már kormányon lévő Fidesz-vezetők ezt a vállalást megerősítették.

Török Zsolt úgy fogalmazott: a hosszú hónapok óta tartó ködösítés után most kiderült, hogy a kormány a munkájukat becsülettel elvégző nőket éppúgy átverte, mint az azonnali és radikális adócsökkentésben bízó milliókat, a fizetésemelésben reménykedő pedagógusokat és egészségügyi dolgozókat, vagy épp a munkahelyteremtést remélő állástalanokat.

Hozzátette, hogy az MSZP számára semmilyen formában nem támogatható ez a "becsületesen dolgozó nőket és férfiakat egyaránt megalázó" törvényjavaslat, mert az "említett átverésen alapszik", a nők és férfiak közötti diszkrimináció alkotmányos tilalmába ütközik, és a járulékfizetéssel lefedett időt sem veszi figyelembe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását