2024. április 30. - Katalin, Kitti

Izrael megint építkezik

Izrael jóváhagyta, hogy a túlnyomórészt arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben újabb lakásokat építsenek fel zsidó lakosoknak. Csütörtöki sajtóértesülések szerint a belügyminisztérium 625 új lakás felépítésére adott engedélyt Pisgat Zeev telepen.
2010. december 2. csütörtök 08:40 - HírExtra
zen a héten ez volt már a második hasonló engedély, a hét elején ugyanis a minisztérium 130 új lakás építését hagyta jóvá az ugyancsak kelet-jeruzsálemi Gilo telepen. A megszállt palesztin területeken létesített zsidó telepek bővítése az egyik legfőbb vitás kérdés az izraeli-palesztin béketárgyalásokon. A közvetlen tárgyalásokat a felek csaknem kétéves szünet után szeptember elején újították fel.

Néhány héttel később azonban a párbeszéd ismét zátonyra futott, miután Izrael nem volt hajlandó meghosszabbítani a ciszjordániai zsidó telepek bővítésére vonatkozó moratóriumot.

A palesztinok Kelet-Jeruzsálemre vonatkozóan is követelik az építési tilalmat, mert leendő államuk fővárosának akarják megtenni a városrészt.

Az elmúlt hónapban Izrael 1300 lakás építését hagyta jóvá ugyancsak az általa az 1967-es háborúban elfoglalt Kelet-Jeruzsál
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását