2024. május 6. - Ivett, Frida

Sok gondot okoz a havazás

Kilenc alkalommal vonultak ki útról lecsúszott, keresztbe fordult, elakadt tehergépjárművek és személygépkocsik műszaki mentéséhez szerdán a tűzoltók Zala megyében - közölte, a katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense.
2010. december 1. szerda 19:13 - HírExtra
Szabó István elmondta: a havazás miatt több elakadás is történt a megyében, de a mentést sok esetben "önerőből" oldották meg, traktorral húzták ki a megsüllyedt, árokba csúszott személygépkocsikat. A keszthelyi egységeket egy vonyarcvashegyi pincéhez riasztották, ahova betört a havas-latyakos víz.

Salamon Róbert, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének közlése szerint a délelőtti órákban a 86-os főúton Zalalövőnél több tehergépkocsi, illetve járműszerelvény is elakadt, így egy időre megrekedt a városban a járműforgalom.

Délután a 86-os főúton, Bagod után egy elakadt tehergépkocsi tartotta fel a forgalmat. A műszaki mentés idejére félpályás útlezárás volt érvényben. A rendőrök az Állami Közútkezelő Kht. munkatársaival együttműködve nyújtottak folyamatos segítséget a közlekedőknek.

A közútkezelő ügyeletesének tájékoztatása szerint a 86-os főúton, egy kamion csúszott az árokba. A mentése sikertelen volt, ezért ezt csütörtökre halasztották, de a közlekedést nem akadályozza.
Az MTI információi szerint a nap során történt balesetekben nem volt személyi sérülés.

Zala megyében jelenleg az eső nehezíti a közlekedést. A havas, jeges, latyakos, utakat hajnal óta folyamatosan takarítják és sózzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását