2024. május 6. - Ivett, Frida

Narancssárga riasztás van érvényben

Már az egész országra kiadták a narancssárga riasztást az ónos eső miatt - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerda délután a honlapján.
2010. december 1. szerda 15:46 - HírExtra
A másodfokú riasztás szerint tartósan, több órán át tartó ónos esőre kell számítani, amelynek mennyisége meghaladhatja az 1 millimétert is. Emellett, a hófúvás miatt, citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás is érvényben van az ország több régiójában, Észak- és Közép-Magyarországon, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúlon.

A szerda éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint ezeken a területeken várhatóan havazás miatt kiadják az elsőfokú riasztást, ami azt jelenti hogy 24 óra alatt akár több mint tíz centiméter hó is eshet.

A délutáni tájékoztatás szerint az ónos eső miatt szerda éjfélig érvényben marad az országos narancssárga riasztás. A dél-alföldi területeken eső miatt adhatják ki a citromsárga riasztást, itt a csapadékmennyiség a 20 millimétert is meghaladhatja.

Korábban Bozóki István, az OMSZ munkatársa az MTI-nek azt mondta, hogy akár 15 centiméternyi hó is hullhat az ország északi és északnyugati területein, illetve a fővárosban is szerdán; délután és este inkább ónos esőre lehet számítani.

Csütörtökön valamivel kevesebb csapadék várható, ezzel együtt magasabb lesz a hőmérséklet, pénteken megint havazásra és ónos esőre lehet számítani - mondta Bozóki István.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását