2024. május 19. - Ivó, Milán

Itt az új közfoglalkoztatási rendszer

Azok a vállalkozások, amelyek bármilyen címen hátrányos helyzetű munkanélkülit foglalkoztatnának, nyolc hónapon át a bruttó bér és járulékok akár 70 százalékát is megkaphatják támogatásként.
2010. november 30. kedd 14:25 - HírExtra
Az új közfoglalkoztatási rendszer keretében azok a vállalkozások, amelyek bármilyen címen hátrányos helyzetű munkanélkülit szeretnének foglalkoztatni, nyolc hónapon át a bruttó bér és járulékok akár 70 százalékát is megkaphatják támogatásként, cserébe pedig négy hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettségük van - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az államtitkár a 2011 január elsejétől életbe lépő új közfoglalkoztatási rendszer részleteit ismertetve elmondta: megszüntetik a közcélú-, és a közhasznú munka, valamint a hagyományos központi közmunkaprogram támogatását és ezek helyett létrejön egy három lábon álló új rendszer.

Ennek egyik eleme a vállalkozók közmunka támogatása, de lesznek országos közfoglalkoztatási programok, valamint önkormányzati rövid, és huzamosabb idejű közfoglalkoztatás is. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását