2024. május 9. - Gergely

Kettészakadt, ezért feloszlott a képviselő-testület

Feloszlott a Somogy megyei Bárdudvarnok képviselő-testülete - erősítette meg a mintegy 1.200 lakosú település jegyzője az MTI-nek a Somogyi Hírlapban szerdán megjelent információt.
2008. február 20. szerda 12:18 - Hírextra

A képviselők arra hivatkoztak, hogy a sorozatos nézeteltérések miatt a továbbiakban nem tudnak együtt dolgozni, ezért a múlt héten csütörtökön tartott ülésükön név szerinti szavazással egyöntetűen, azaz nyolc igennel a feloszlatás mellett döntöttek - mondta Faludi Imre.

Forintos László polgármester az MTI megkeresésére szerdán azt mondta: nem hiszi, hogy az ő személye ebben közrejátszott volna. Az okot inkább abban látja, hogy a testületben - fele-fele arányban - voltak jelen a faluban "gyökeret eresztett" helybeliek és a közelmúltban odaköltözött fiatalok.

Utóbbiak olyan terveket, fejlesztéseket - például egységes arculattervezést - szorgalmaztak, amelyek még nem időszerűek - fogalmazott a polgármester, hozzátéve: ő előbb az egészségügyi szolgáltatás megszervezésével, az egészséges ivóvízellátás biztosításával szeretett volna jobb körülményeket teremteni az ott élőknek.

Forintos László 1990 óta polgármestere a Kaposvárhoz közeli belső-somogyi településnek, amely Somogy egyik legnagyobb közigazgatási területe; tizenhat településrész tartozik hozzá, s ez országosan is egyedülálló.

Miként az is, hogy az 5-6 ezer négyzetkilométernyi területen szétszórtan fekvő településrészek közterületeinek nagy része - belterületi utak, terek - a rendszerváltozást követő privatizáció során egy osztrák tulajdonos kezébe került. A kormány 2005-ben 50 millió forintot biztosított a településnek, hogy visszavásárolja a területeit, ám az önkormányzatnak máig sem sikerült egyezségre jutni a külföldi tulajdonossal.

A polgármester ezzel kapcsolatosan most azt mondta: úgy tűnik, a sok éve folyó eredménytelen tárgyalások után erre most jó esély van arra, hogy a közeljövőben sikerül megállapodni az osztrák tulajdonossal.

A településen 90 napon belül ki kell írni az időközi választást. Ezen a polgármester - mint azt jelezte - nem kíván elindulni.

"Csaknem két évtizedeses elöljárói múlttal, 63 évesen nyugdíjba vonulok. Az alapokat megteremtettük, s én továbbra is itt maradok a faluban, ha szükség volna rám, segítek" - válaszolta arra a felvetésre, hogy nem gondolja-e meg magát az elkövetkező három hónapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását