2024. június 16. - Jusztin

8 évet kaphat a rendőr

Hivatali befolyással való üzérkedéssel, közokirat-hamisítással és önbíráskodással gyanúsítanak egy paksi vízi rendőrt, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van - közölte Ökrös Magdolna, a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője.
2010. november 30. kedd 19:34 - HírExtra
A szóvivő elmondta, hogy adataik szerint a gyanúsított - a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága paksi rendőrőrsének tisztje - 260 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő összeget kért és kapott azért, hogy bizonyos, képesítéshez kötődő vizsgák vagy szaktanfolyamok elvégzését igazolja. Egyebek mellett angol és német középfokú nyelvvizsga-bizonyítványokról van szó - fűzte hozzá.

A felsorolt cselekmények közül a legsúlyosabb a hivatali befolyással való üzérkedés, amelynek büntetési tétele 2 évtől 8 évig tartó szabadságvesztés.

Ökrös Magdolna kitért arra: a várható súlyos büntetés miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől és elrejtőzésétől, s felmerülhet a tanúk befolyásolásának és az összebeszélésnek a veszélye, ezért a nyomozási bíró november 7-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, amely december 7-ig tart.
A megyei főügyészség szóvivője a még kezdeti szakaszban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva egyéb részletekről nem beszélt. Az ügyről a paksi vízi rendészeti őrs vezetője sem nyilatkozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását