2024. május 6. - Ivett, Frida

Megvannak a gyilkosok?

A nyomozás felderítette a dél-oroszországi Kuscsevszkaja településen november elején elkövetett tizenkétszeres gyilkosság összes tettesét: közülük nyolc őrizetben van, további kettő ellen nemzetközi körözést adtak ki - jelentette be hétfőn Szergej Markin, az ügyészség mellett működő nyomozati bizottság szóvivője.
2010. november 29. hétfő 18:55 - HírExtra
Markin az orosz parlament felsőházának zárt ülésén számolt be a nyomozás menetéről, s elmondta: a településen korábban történt öt további gyilkosság tetteseit is leleplezték, így felderítették a volt járási elöljáró életét kioltó gyilkosság tetteseit is. A nyolc felnőtt és négy gyerek meggyilkolásának indítéka Markin elmondása szerint a vérbosszú volt a bandavezér, Szergej Capok fivérének meggyilkolása miatt.

A sajtó beszámolói szerint kiderült: a Capok-fivérek szervezte banda nőket erőszakolt meg, rabolt, gyilkolt és főleg védelmi pénzeket szedett a településen és annak határain túl hosszú évek óta. A rettegő emberek nemigen mertek feljelentést tenni, de ha mégis megtették, a rendőrség nem nyomozott, és az ügyet lezárták a helyi, vagy a járási ügyészek, akik mind Capokék "zsebében voltak". A banda tagjai közül nem egy rendőriskolába került, noha mindenki tudta, hogy kicsodák.

A kiterjedt nyomozás egészen a megyei szintig súlyos törvénysértéseket tárt fel egyebek között a közbeszerzések területén. Kiderült az is, hogy Szergej Capok bandavezér anyjának a cége sorozatos jogsértésekkel az idén nagyrészt a szövetségi költségvetésből 15 millió rubeles támogatást kapott. Szergej Capok egyébként egyetemet végzett és megvédte a mai orosz falusi emberek értékrendszeréről szóló doktori disszertációját.

A magas rangú ügyészségi tisztviselők helyszíni fogadóóráira az egész Krasznodari területről jöttek emberek, s arról számoltak be, hogy az ő falujukban hasonló a helyzet. A helybeliek továbbra is félnek beszélni, a gyanúsítottakat pedig távoli fogházakba vitték, nehogy lefizethessenek valakiket, és nehogy megöljék őket a fogházban, vallomásukat megelőzendő.

A Komszomolszkaja Pravda című lap kérdésére, hogy hány Kuscsevszkaja lehet még az országban, Vlagyimir Ovcsinszkij, az alkotmánybíróság elnökének tanácsadója azt mondta: "Rengeteg. A hatalmas bűnszövetkezetek az egész országot behálózzák; olyanok, mint a rákos áttételek."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását