2024. április 27. - Zita

Össztűz a Wikileaks portáljára

A Wikileaks oknyomozó portál vasárnap közölte, hogy informatikai támadás célpontja, de hozzátette, ez nem gátolja meg abban, hogy kényes tartalmú amerikai dokumentumokat tegyenek közzé több újságban.
2010. november 28. vasárnap 20:56 - HírExtra
A weboldal a Twitter révén tudatta, hogy nagyszabású támadásnak van kitéve. Ugyanezen a csatornán egy másik üzenet azt jelezte, hogy az El País, a Le Monde, a Der Spiegel, a The Guardian és a The New York Times című lapok még vasárnap este számos amerikai nagykövetségi táviratot tesznek közzé. A Wikileaks vasárnapra több tízezer titkos amerikai dokumentum nyilvánosságra hozatalát harangozta be, amelyek Julian Assange, az internetes oldal vezetője szerint "minden nagy témát" érintenek.

Ammánban állomásozó újságíróknak nyilatkozott erről egy videokonferencián, amelynek során azt nem kívánta felfedni, hogy hol tartózkodik.

Izraelben Benjámin Netanjahu miniszterelnök azt mondta, hogy a maga részéről nem tart a küszöbönálló leleplezésektől. Franco Frattini olasz külügyminiszter viszont aggódik a készülő közzétételtől, s az szerinte a diplomácia szeptember 11-e lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását