2024. május 8. - Mihály

A rendőrökből álló bűnbanda zsarolt, rabolt, embereket rabolt és gyilkolt

A szlovák rendőrség szerdán hat egykori, illetve jelenleg is aktív rendőrből álló bűnbandát számolt fel, amelynek tagjait emberrablásokkal, zsarolással, rablással és legkevesebb egy gyilkosság elkövetésével vádolják.
2007. április 26. csütörtök 09:43 - Hírextra
Öt feltételezett elkövetőt szerdán tartóztattak le, egy további bűntársuk tavaly november óta előzetes letartóztatásban van Jan Kubasiak szlovák üzletember meggyilkolásával kapcsolatban. A Kubasiak megölése kapcsán őrizetbe vett 33 éves Juraj R. rendőr vádalkut kötött a hatóságokkal, és ő segített a pandúrból lett rablók leleplezésében. A bűnbanda a gyanú szerint 1999 és 2005 között több embert, többnyire vállalkozókat támadott meg és rabolt el.

Három emberrablási ügyben a hatóságoknak egyértelmű bizonyítékaik vannak a rendőrök ellen, 19 további esetben még folyik a nyomozás.

A bandát egyebek mellett egy besztercebányai ügyvéd és felesége brutális megtámadásával és kirablásával, illetve egy kislány elrablásával is vádolják, akiért 10 millió szlovák korona váltságdíjat kaptak az emberrablók. A kiszivárgott hírek szerint az ismert szlovák labdarúgó, Vratislav Gresko édesapja ellen 2004-ben Besztercebányán elkövetett támadás is e banda számlájára írható.

A rendőrök a betöréseket feltehetően úgy követték el, hogy egyikük a rendőrkapitányságon kikapcsolta a kiszemelt házak riasztóját. A bűnözők meg is kínozták áldozataikat, például égő cigarettát nyomtak a bőrüknek, hogy azok elárulják, hol tartják értékeiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását