2024. április 27. - Zita

Ópusztaszer EU-elnökségi helyszín lehet

Magyar Anna (Fidesz), a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke támogatja Semjén Zsolt (KDNP) felvetését, mely szerint az új alkotmányt Ópusztaszeren írhatnák alá.
2010. november 27. szombat 18:55 - HírExtra
 A politikus szerint a Nemzeti Történeti Emlékpark egy az EU soros magyar elnökségéhez kapcsolódó rendezvénynek is helyt adhatna.

Azt, hogy az új alkotmányt Ópusztaszeren írják alá, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javasolta, erről kormánydöntés még nincs –mondta az országgyűlési képviselő az MTI-nek szombaton, hozzátéve: a felvetést megyei közgyűlési elnökként örömmel támogatja.

Az emlékpark egy az Európai Unió soros magyar elnökségéhez kapcsolódó rendezvénynek is helyet adhatna a jövő év első felében. Immár hagyományosan június végén rendezik meg Ópusztaszeren a több ezer embert vonzó nemzetközi íjásztalálkozót, ez a külföldieket is érdekelhetné, hiszen igazi kuriózumokat láthatnának itt –közölte Magyar Anna.

Kitért arra, hogy az emlékpark egyáltalán nem részesült állami támogatásban, holott jellegéből adódóan egy ilyen intézmény –ahogy a szentendrei skanzen vagy a Nemzeti Színház –nem működhet állami támogatás nélkül.

Ópusztaszer nem csak a hagyományok vagy a kulturális értékek miatt, hanem nemzetpolitikai szempontból is fontos. A park "az átélhető nemzettudat" helyszíne, a nemzet találkozóhelye lehetne –hangsúlyozta a politikus.

Magyar Anna kifejtette, a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel közösen jegyzett, a 2011-es költségvetéshez benyújtott kapcsolódó módosító indítványban javasolt 300 millió forintos támogatás az emlékpark normál működésének feltételeit teremtheti meg.

A parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának összegző munkacsoportja november 30-ig alakítja ki a az új alaptörvény koncepciójának egységes szövegét, amelyet az eseti bizottság december első felében vitat meg, majd az Országgyűlés elé terjeszt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását