2024. május 20. - Bernát, Felícia

Megtették a feljelentést a IX. Kerületben

A Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést a ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság, miután több mint 2.200 hamis, nem az Állami Nyomdában készült ajánlószelvényt találtak az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt által leadott sze
2008. december 22. hétfő 15:45 - Hírextra
A választókerületi bizottság hétfőn eljuttatta a Legfőbb Ügyészséghez a feljelentést, amelyet választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt tettek - mondta el Horváth Péter.
A ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság hétfői ülésén derült ki a tömeges hamisítás, amely miatt három párt nem indulhat a január 11-ére kitűzött időközi képviselő-választáson.

Akkor azt is elmondták, hogy a bizottság az ügyben hivatalból feljelentést tesz. Több bizottsági tag szerint a történtek az okirat-hamisítás és a személyes adatokkal való visszaélés gyanúját is felvetik, ám, mint mondták, ennek megítélését a nyomozó hatóságokra bízzák. Mivel az ajánlószelvény a választó személyes adatait is tartalmazza, felmerül az is: az érintettek hogyan szerezték meg azokat a hamis dokumentumok kiállításához - hangsúlyozták.

Dézsi Mihály, aki az MDF jelöltje volt, az MTI-nek elmondta: miután más pártoknál is találtak hamis ajánlószelvényeket, méghozzá nagy számban, ez megerősíti azt a gyanújukat, hogy az ismeretlen tettes visszaélt az adatbázisokkal, és ezt kihasználva juttatta el különböző szervezetekhez az ajánlószelvényeket, s ezzel bűncselekményt követett el.

Az időközi választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc, a IX. kerület polgármestere szeptember közepén lemondott egyéniben szerzett parlamenti mandátumáról a 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben, és kilépett az SZDSZ-ből is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását