2024. április 29. - Péter

MSZP: az alkotmánybírósághoz fordulnak

Az Alkotmánybíróságon (Ab) támadta meg az MSZP pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntéseit, amelyekkel elutasították a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit.
2010. november 26. péntek 17:20 - HírExtra
Kunhalmi Ágnes elnökségi tag - a Molnár Csabával közösen tartott - pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a három, magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kérdésüket továbbra is fenntartják és kitartanak amellett, hogy mindegyik megfelel a törvényi kritériumoknak.

Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke hasonlóan vélekedett az általa indított országos nép kezdeményezésről és megismételte azon álláspontját, mely szerint a kérdések elutasításakor az OVB politikai döntést hozott.

Az OVB november 15-én utasította el az MSZP három magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek aláírásgyűjtési ívét és nem adott zöld utat a Molnár Csaba által indítványozott azon népi kezdeményezésének sem, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását