2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fodor: patthelyzet van

Ma Magyarország politikai patthelyzetben van, amelyben a szakértői kormány jelenti az SZDSZ szerint a legjobb lehetőséget az ország számára - erről Fodor Gábor, a párt elnöke beszélt szombaton Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján.
2008. szeptember 6. szombat 17:02 - Hírextra
A pártelnök hangsúlyozta: az SZDSZ választási lehetőséget kínál az ország és a parlament számára.

"Világossá kívánjuk tenni, hogy a választás, a liberális választás az nem Gyurcsány Ferenc, nem Orbán Viktor, hanem egy olyan felelős kormányzásnak a kialakítása, amit szakértői kormánynak nevezünk" - mondta a szabad demokrata politikus.

Véleménye szerint, a szakértői kormány adja a "legjobb és legerőteljesebb lehetőséget ma Magyarország számára".

A szekértői kormány meghatározott szereplői olyan személyiségek, akik sem személyükben, sem programjukban nem az újjáválasztásukban érdekeltek, hanem abban, hogy az ország érdekében tegyék meg azt a néhány fontos lépést, amit meg kell tenni - mutatott rá a politikus.

Fodor Gábor hangsúlyozta: egy ilyen kormány meghatározott céllal, és meghatározott időre jön létre.

"A meghatározott idő a következő választások, természetesen, a meghatározott cél, a költségvetési egyensúly megtartása és az ország gazdasági növekedésének a feltételeinek a megteremtése" - mondta az SZDSZ elnöke.

Fodor Gábor beszámolt arról, hogy kezdeményezte a többi politikai pártnál, hogy találkozzanak és beszéljenek a kialakult helyzetről, a szakértői kormányról.

"Mi szeretnénk megnyerni a többi pártot is a szakértői kormány elképzelésének, ahogy szeretnénk megnyerni a szocialista pártot is természetesen egy ilyen kormány támogatásáról" - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc Népszabadságban közzétett javaslatát azért utasították el, mert az ország jelenlegi helyzetében széles körű politikai közmegegyezést kell kialakítani - mondta.

Értékelése szerint a programmal tartalmi, illetve bizalmi problémák is vannak.

A program nem szólt arról, hogy az állami szerepvállalás túlsúlyával mit kíván kezdeni Magyarország - indokolta az elutasítást Fodor Gábor, hozzátéve, hogy helyre kell állítani a közbizalmat Magyarországon a politika és a kormányzás iránt.

A pártelnök hangoztatta: ezt az utat végig kell járni és csak utána lehet az előrehozott választásokról beszélni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását