2022. augusztus 12. - Klára

Lelőtték a bankrablót

Az MTI információja szerint két és fél millió forintot rabolt több férfi egy kispesti bankból pénteken. A támadóknak sikerült elmenekülniük, de a közeli Szigligeti utcában rájuk találtak a rendőrök, ekkor vette kezdetét a lövöldözés, s a tűzharcban az egyik rabló meghalt.
2010. november 26. péntek 18:59 - HírExtra

A rablók adták le az első lövéseket

Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az esti órákban a helyszín közelében újságíróknak azt mondta, hogy a rendőrök intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik rabló. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg.

Még nem tudni mikor nyitják meg az utcát

Egyelőre nem tudni, hogy mikor nyitja meg a rendőrség a lezárt Szigligeti utcát és azt a tömbházat, amelyet átvizsgálnak a kispesti bankrablás után - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese péntek este az MTI-vel.

Az ügyeletes szerint az önkormányzat megnyitott egy iskolát, ahol melegedőt rendeztek be. A lakásukból kizárt lakók itt húzhatják meg magukat, amíg a rendőrség átvizsgálja a hat lépcsőházból álló épületet - tette hozzá.

Két és fél milliót akartak rabolni

Az MTI információja szerint két és fél millió forintot rabolt több férfi egy kispesti bankból pénteken; a támadóknak sikerült elmenekülniük, de a közeli Szigligeti utcában rájuk találtak a rendőrök, ekkor vette kezdetét a lövöldözés, s a tűzharcban az egyik rabló meghalt.

Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az esti órákban a helyszín közelében, újságíróknak azt mondta, hogy a rendőrök intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik rabló. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg.

A főkapitány azt nem tudta megerősíteni, hogy valóban létezik-e harmadik elkövető. Volt olyan szemtanú, aki szerint az egyik vélt tettes egy panelházba szaladt be, ezért a kérdéses épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át.

A lelőtt rablónál sorozatlövésre alkalmas fegyver volt


A lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt. A holttest a Szigligeti utcában, letakarva fekszik egy autó mellett. Mellette lévő fegyvere valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély. A rabló másik társát elfogták a rendőrök. Az MTI úgy tudja, hogy őt a XIX. kerületi kapitányságon állították elő.

Az MTI úgy tudja, hogy a lelőtt rablónál sorozatlövésre alkalmas fegyver volt. Nem megerősített információk szerint a rendőrök és a férfi között tűzpárbaj alakult ki. Az egyik rendőr lövése eltalálta a rabló fegyverét, amely így használhatatlanná vált.

A rabló elfogott társát a XIX. kerületi kapitányságon előállították.

Az MTI helyszíni beszámolókból úgy értesült, hogy a rendőrök körbevettek egy panelházat a Szigligeti utcában, azt sejtik, hogy oda menekült a keresett ember.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását