2024. április 29. - Péter

Betegektől lopott a mentős

Balesetek helyszínén és beteg emberek lakásán emelt el pénzt a győri mentőállomás egyik gépkocsivezetője.
2007. november 10. szombat 21:13 - Hírextra

A rohamkocsin dolgozó sofőr többször magához vette a sérültek irattárcáját a nagyobb kavarodással járó baleseteknél, mondván, hogy felírja az adatokat.

A betegek lakásán pedig, a sürgősségi ellátás alatt 20 ezer forint alatti összegeket tulajdonított el a betegektől.

Az egyik beteg nadrágjából akkor tűnt el a pénz amikor azt egy baleset utáni ellátáskor le kellett vágni róla. Mivel ez már a mentősöknek is feltűnt, figyelni kezdték egymást. Ekkor lett gyanús a sofőr. A mentőszolgálatnál is megdöbbentek a történteken. Amint felmerült a gyanú, azonnal felmondtak a gépkocsivezetőnek - mondta el dr. Puskás Tivadar, az Országos Mentőszolgálat régióvezetője.

Az 50 éves férfi bűnösségét részben elismerte, arra, hogy pontosan hány ilyen eset volt, nem emlékszik - mondta a Független Hírügynökségnek Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az eddigi vizsgálatok szerint a mentős kilenc alkalommal lopott sérült vagy beteg emberektől. A rendőrség azonban úgy véli, ennél jóval több esetben használta ki a segítségre szoruló emberek figyelmetlenségét. A gépkocsivezetőt üzletszerűen elkövetett lopás miatt vonják majd felelősségre, amiért akár 3 év börtönt is kaphat.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását