2024. június 18. - Arnold, Levente

Aláírta a szerződést a Főtaxi és a Budapest Airport

December elejétől a Főtaxi szolgálja ki a légi utasokat a Budapest Airport valamennyi terminálján, a tender nyertesével szerdán délelőtt írta alá a szerződést a reptér üzemeltetője.
2010. november 24. szerda 12:17 - HírExtra
A Budapest Airport közleménye szerint a meghívásos tendert azért nyerte meg a Főtaxi, mert megbízható, olcsó és minőségi szolgáltatást ígért. A szerződés aláírását követően Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: "a januárban kezdődő magyar EU-elnökség előtt különösen fontos volt a számunkra, hogy végre megnyugtatóan rendeződjön a repülőtéri taxi-szolgáltatás ügye".A Főtaxi a következő öt évben biztosítja a repülőtéri taxi szolgáltatást a Budapest Airport termináljairól.

A reptéri szolgáltatásba beosztott valamennyi főtaxis jármű rendelkezik hitelkártya olvasó POS-terminállal és a cég további műszaki fejlesztéseket is vállalt, amelyeket 2011 első felében vezet be a terminálokon. A mostani szerződés aláírásával a Főtaxi számára lehetőség nyílik újabb munkahelyek teremtésére a budapesti piacon.

A BA október 7-én közölte, hogy felmondta az eddigi megállapodást a Zóna Taxival, és új tendert írt ki a repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatásra, s több, a budapesti taxis piacon jelenlévő céget hívott meg a részvételre.

A Zóna Taxi résztulajdonosa a rendőrségen megtámadta a Budapest Airport taxitenderét. Szerinte a reptér üzemeltető jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott más fuvarszervezőkkel.

A Budapest Airport szerint azonban az egyeztetés a tenderek velejárója, és el is várható egy ekkora megbízás esetén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását