2024. április 24. - György

Kigyulladt egy ammónia-nitrátot szállító kamion

Kigyulladt egy ammónia-nitrátot szállító kamion kereke a Nyíregyházát elkerülő 403-as úton csütörtökön; a tüzet a sofőr eloltotta, a tűzoltók pedig elhárították a robbanásveszélyt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pa
2008. április 24. csütörtök 18:41 - Hírextra
A zsákokban, por alakban veszélyes anyagot szállító nyerges vontató egyik kereke defekt miatt gyulladt ki, s a gépkocsi vezetője poroltóval időben megfékezte a lángokat - mondta Pernyák Sándor ezredes.

Hozzátette: a helyszínre riasztott nyíregyházi tűzoltóegységek visszahűtötték a felforrósodott kereket, ezzel elhárították a robbanásveszélyt. Megjegyezte, hogy az ammónia-nitrát gázolajjal keveredve hatalmas detonációt okozott volna, ha a sofőr és a tűzoltók nem lépnek közbe időben.
Pernyák Sándor közlése szerint a defektes és kigyulladt kerék cseréje után a kamion folytathatja útját a veszélyes szállítmánnyal.

A rendőrség lezárta az M3-as autópályáról levezető 403-as elkerülő utat, a mentés előreláthatólag kétórás időtartama alatt szünetel a forgalom Nagykálló és Nyíregyháza-Oros között - tájékoztatott Fülöp Gergely, a szabolcsi főkapitányság sajtószóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását