2024. április 26. - Ervin

Egy tucat közlekedési baleset történt

Az elmúlt 24 órában két halálos és 15 súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt.
2010. november 20. szombat 11:50 - HírExtra
A közutakon az elmúlt 24 órában összesen 188 közúti közlekedési baleset történt, ebből két közlekedési baleset két halálos áldozatot követelt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel. 

A rendőrség közleményében azt írta, az elmúlt 24 órában 16 baleset súlyos, 41 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 129 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
Emlékeztettek rá: a meteorológiai előrejelzés szerint a szombaton többfelé lesz felhős, párás, főleg keleten helyenként tartósabban ködös idő, esőre nem kell számítani. 

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy az időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg az autósok járművük sebességét, és haladjanak lassabban, ha vizes az útburkolat. 

 Mivel későn világosodik és korán sötétedik, elengedhetetlen a megfelelő kivilágítás: gyalogosok és kerékpárosok esetében a láthatóság fokozása, gépjárműveknél pedig a tompított fényszóró használata.  

 Közölték azt is, hogy az M0 körgyűrűn, az M1 és M6 autópályákon építési, javítási munkák befolyásolják a közlekedést. Az M0 úgynevezett régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv, itt a terelések mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. 

Az M1 autópálya mindkét pályaoldalán  a 13-15. kilométer szelvények közötti szakaszon hídépítés, a 20-28. kilométer szelvények között pedig a Győr felé vezető oldalon burkolatjavítás miatt van sebességkorlátozás, ez utóbbi helyszínen nem használhatók a kihajtók Győr irányában.  

 Az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, az 52. kilométerszelvényben várhatóan még szombaton is földmunkát végeznek, munkagépekkel dolgoznak a rézsűn. 

 A szombati határforgalomról azt írták, elsősorban Záhonynál várható nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban.

A várakozási időt növelheti a vám- és pénzügyőrség új intézkedése, hogy - a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében - számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.
    
A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási és a 8-16-ig működő lónyai határátkelőhelyeket ajánlják.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását