2024. május 3. - Tímea, Irma

Mol: még tárgyalnak a gázüzletágról

December elsejéig kellene a Molnak megállapodnia a horvát kormánnyal az INA gázüzletágának átadásáról. Jelenleg arról tárgyalnak: létezik-e olyan megoldás, amelyben megmarad az INA-nál a gázüzletág, de ennek feltétele, hogy ez ne jelentsen további veszteséget a vállalatnak - mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.
2010. november 19. péntek 09:44 - HírExtra
A lap pénteki számában megjelent interjúban Hernádi Zsolt kifejtette: ha konszolidált körülmények lesznek a horvát gázpiacon, akkor az INA igazgatósága majd eldöntheti, hogy akar-e maradni a piacon mint gázkereskedő, vagy pedig értékesíti az üzletágat.

"Magyarországon sem akarunk visszatérni a szabályozott gázpiacra, csak a nem szabályozott piacon akarunk kereskedni" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy mi történik ha december 1-ig nem születik megállapodás, Hernádi Zsolt azt mondta: "Érvényes szerződésünk van, határidővel, így ennek megfelelően fogunk eljárni. De ha van mindenki számára elfogadható kompromisszum, azt kell követni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását