2024. május 12. - Pongrác

Jótékonysági lesz a vízilabda MK döntője

Ferencváros-Honvéd és Eger-Szeged párosításban szombaton rendezik meg az idei férfi vízilabda Theodora Magyar Kupa elődöntőit, amelyeket ingyen tekinthetnek meg az érdeklődők a Szőnyi úti uszodában.
2010. november 18. csütörtök 12:45 - HírExtra
Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szervezők ugyanakkor azt kérik: lehetőségéhez mérten mindenki fizesse be a belépőre szánt összeget, amelyet jótékony célra, a hazai vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére fordít a Magyar Vízilabda Szövetség és a kupa névadóját forgalmazó Kékkúti Ásványvíz Zrt., a Magyar Vöröskereszttel karöltve.

A négy férfiegyüttes képviselői kivétel nélkül a döntőbe várják csapatukat, s úgy fogalmaztak, hogy ha már a vasárnapi fináléban vannak, akkor szeretnék meg is nyerni a kupát, amelyet eddig a legtöbbször - 19-szer - az Újpest hódított el, míg 17 alkalommal a Ferencváros diadalmaskodott az 1923 óta rendre kiírt sorozaton. A korábban 15-ször első Vasast az elődöntőbe kerülésért rendezett párharcban az a Honvéd búcsúztatta, amely eddig hét ízben nyert MK-t. Az Eger háromszor végzett az élen, míg a Szeged történetében most először kaparinthatja meg a trófeát.

A kupagyőztes indulhat a következő évi LEN Kupában, a döntőt vasárnap 17 órától bonyolítják le. A harmadik helyért nem játszanak a szombati vesztesek.
A férfifinálé előtt, 15 órától - ugyancsak a Szőnyi úton - kerül sor a női Magyar Kupa döntőjére.

A program:

péntek, női elődöntők:

Taylor & Nash Universitas Szeged - BVSC-Zugló Diapolo 18:30 ó
Hungerit-MetalCom-Szentesi VK - Dunaújvárosi Főiskola-DVCSH-Corner Ékszer 20 ó

szombat, férfielődöntők:


FTC-Fisher Klíma - Groupama-Honvéd 17 ó
ZF-Eger - Szeged-Beton VE 18:30 ó

vasárnap:

női döntő 15 ó
férfidöntő 17 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását