2024. április 29. - Péter

MSZP: nem teljesülnek a Fidesz ígéretei

Az MSZP szerint a jövő évi költségvetés tervezetének egészségügyi fejezetéből kiderül, hogy ezen területen sem teljesülnek a Fidesz korábbi ígéretei.
2010. november 16. kedd 13:51 - HírExtra
Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: az egészségügyi hálózat fenntarthatatlan abból a pénzből, amennyit a kormány erre betervezett, hiszen a 2011-es költségvetésben reálértékben csökken a terület támogatása.

Úgy látja, a költségvetési javaslatból az is kiderül, hogy a gyógyítók helyzete romlik. Egyrészt azért, mert fenyegetettek az elbocsátásokkal, másrészt mert semmilyen módon nem lesz jobb a jövedelmi helyzetük.

Az ellenzéki képviselő véleménye szerint meg kell vizsgálni azt is, hogy a jövő évi büdzsé alapján jó irányba halad-e majd az egészségügy. Mint mondta, a költségvetésnek a járóbeteg szakellátást és az alapellátást kellene kiemelten támogatnia, mert ott jelentkeznek betegek, nem pedig a legdrágább területet, a kórházakat.

Tukacs István hozzátette: a büdzsé tervezete minden területen próbálja fenntartani a fenntarthatatlan állapotokat és nem dönt arról, megerősíti-e az alap- és a járóbeteg szakellátást.
Sajnálatosnak tartja, hogy - bár az Új Széchenyi-tervben ezt beharangozták - úgy tűnik, nincsenek az egészségügy fejlesztésére bevonható források, pályázati pénzek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását