2024. május 16. - Mózes, Botond

Mikor lesz eurónk?

Hosszú távú fegyelmezett fiskális politikára van szükség Magyarországon az euróövezethez való csatlakozáshoz - vélekedett Király Júlia hétfőn egy bécsi pénzügyi konferencián.
2010. november 15. hétfő 14:41 - HírExtra
"Nincs értelme" nagyon sokáig az euróövezeten kívül maradni, de a csatlakozáshoz nem elegendő a névleges feltételeket teljesíteni, vannak más előfeltételek is - fejtette ki az MNB alelnöke. Mindenekelőtt fegyelmezett kormányra van szükség - mondta. "Reméljük, hogy hosszú távon lesz fegyelmezett fiskális politika Magyarországon és akkor közelebb kerül az eurócsatlakozás" - mondta.

A második legfontosabb előfeltételt a rögzített inflációs várakozások jelentik az MNB alelnöke szerint. "Amióta Magyarországon bevezettük az inflációs célkitűzéseket, a közel tíz év alatt egyszer sem tartottuk ezt a célkitűzést" - tette hozzá.

Újságírók kérdésére válaszolva Király Júlia kijelentette, hogy a Magyar Nemzeti Bank első számú prioritása a válság után a monetáris politika szempontjából az árstabilitás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását