2024. június 16. - Jusztin

A tüzes angyal zárta be a kaput

Az Armel Operaverseny és Fesztivál döntőjének utolsó produkciójaként bemutatták Szergej Prokofjev A tüzes angyal című operáját hétfőn este a Szegedi Nemzeti Színházban.
2010. november 15. hétfő 20:59 - HírExtra
A debreceni Csokonai Színház produkciójában színpadra állított műben két versenyszerep van: a misztikus erőkkel harcoló Renatát Cristina Baggio olasz szoprán, a fiatal lányt máglyahalálra ítélő inkvizítort pedig a szegedi basszbariton, Cseh Antal játssza.

A közönség rajtuk kívül a színpadon még egy a verseny döntőjébe jutott énekest láthat és hallhat: Haja Zsolt a fiatal festőt, Ruprechtet alakítja. A Magyar Állami Operaház magánénekesével Thomas Pasatieri Csehov drámája alapján készült, Sirály című operájában Kosztantyin szerepében találkozhattak a fesztivál nézői.

A tüzes angyal című, misztikus történetet megelevenítő operát Prokofjev az 1920-as évek közepén a szimbolista regényíró, Valerij Brjuszov a XVII. században játszódó műve alapján írta. A darab francia nyelvű librettóját is a zeneszerző készítette. Az ördögöket és angyalokat színpadra idéző művet a román Silviu Purcarete rendezte, az előadás díszleteit és jelmezeit pedig temesvári születésű Helmut Stürmer tervezte.

Az operaverseny két hétig tartó döntőjében tizenhárom énekes verseng a legjobb női és férfi operaelőadói címért, a közönség pedig a legjobb produkciónak járó elismerésről szavazhat az előadásokat közvetítő Duna Televízió és az ARTE Live Web világhálós oldalán. A díjátadó gálát szerdán este rendezik a Szegedi Nemzeti Színházban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását