2024. április 26. - Ervin

Műemlékek is veszélybe kerültek az árvíz miatt

Az elmúlt hetek esőzései és az árvíz miatt veszélybe kerültek Észak-Magyarországon a műemlékek és a régészeti lelőhelyek is - tájékoztatta Paszternák István régész, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) Észak-magyarországi Irodájának vezetője az MTI-t szerdán.
2010. június 9. szerda 19:48 - HírExtra
A hivatal aggodalommal és fokozott figyelemmel kíséri az elmúlt hetek szokatlanul szélsőséges időjárási viszonyait, melyek emberek százezreinek életét és javait fenyegetik. A rendkívüli csapadék okozta tragikus áradások és belvizek sajnos nem kímélik sem védett műemlékeinket, sem pedig régészeti lelőhelyeinket - fogalmazott Paszternák István.

Közölte: a KÖH munkatársai azon dolgoznak, hogy minél gyorsabban felmérhessék a kulturális értékekben keletkezett károkat.

Mivel az ár- és belvíz sújtotta területeken a közlekedés továbbra is nehéz vagy lehetetlen, a felmérő munkát egyedül nem tudják elvégezni, ezért kérik, hogy az ár- és belvíz által érintett települések önkormányzatai, illetve a kárt szenvedett műemlék épületek, régészeti lelőhelyek tulajdonosai, kezelői, használói az esetleges káreseményekről tájékoztassák a hivatalt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását