2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Erkel-kiállítás Szófiában

Emlékkiállítás nyílik Erkel Ferenc (1810-1893) életéről és munkásságáról a magyar zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából kedden Szófiában, a Magyar Intézetben.
2010. november 13. szombat 11:15 - HírExtra
A tárlat megnyitóján a szerző operáiból Rada Toteva bolgár szoprán ad elő áriákat.

A bolgár fővárosban január közepéig látható kiállítás Erkel Ferenc szülővárosából, Gyuláról érkezik Szófiába, anyagát a Corvin János Múzeum állította össze - mondta el Dimitrov Györgyi, az intézet vezetője.

A mintegy 25 tablón családi fotók, dokumentumok, kották és szövegkönyvek mellett színpadi képek is láthatók többek között a Bánk bán, a Hunyadi László, a Bátori Mária és a Dózsa György című operákból - tette hozzá.

A kiállítás megnyitóján Erkel operáiból Rada Toteva szoprán énekel részleteket, s egy áriát magyarul ad majd elő - árulta el Dimitrov Györgyi, megjegyezve, hogy a hazájában ismert és népszerű énekesnő szinte házi művésznek számít a magyar intézetben, nemrégiben Kálmán Imre-operettekből adott nagy sikerű estet.

Rada Toteva a szófiai Új Bolgár Egyetem operaénekesi szakán végzett, több versenyen díjazták teljesítményét. Rendszeresen fellép a szófiai és a Veliko Tirnovó-i operettszínházban, valamint a várnai, a burgaszi és blagoevgrádi operában. Repertoárján szerepel például Despina alakja a Cosi fan tutte és Barbarina szerepe a Figaro házassága című operákban, de énekel a Macskák című musicalben, valamint Johann Strauss és Kálmán Imre operettjeiben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását