2024. május 2. - Zsigmond

Ötvenezredik látogató a Jégkorszakon

Ötvenezredik látogatóját fogadta a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című interaktív kiállítása pénteken; a családjával érkező Kranz Imrét az intézmény dolgozói egy hűtőszekrénnyel lepték meg.
2008. július 25. péntek 15:40 - Hírextra
A négyfős budapesti család tagjai a pénztárnál tudták meg, hogy közülük került ki az ötvenezredik látogató; elmondásuk szerint régen jártak a Magyar Természettudományi Múzeumban, de a jégkorszakról szóló kiállítás nagyon vonzotta őket. A szerencsés családot Matskási István főigazgató fogadta és vezette körbe a tárlaton.
A november 17-ig látogatható Jégkorszak című kiállításon főként a globális klímaváltozással kapcsolatos tévhiteket kívánják tisztázni, és a jégkorszakról szóló ismereteket bővíteni.
A több mint 200 tárgyat felvonultató tárlatot eddig még be nem mutatott eredeti jégkori emlőscsontvázak, egyebek mellett mamut, óriásszarvas, barlangi medve, barlangi oroszlán és gyapjas orrszarvú koponyája, tudományosan hiteles állatrekonstrukciók, kardfogú tigris, barlangi hiéna és mamutbébi életnagyságú modelljei, pézsmatulok- és jávorszavas-preparátumok teszik még izgalmasabbá.
Az interaktív tárlat minden korosztálynak szóló felfedező, nyomozó út; a látogató a jelen környezetéből a legutóbbi jégkorszak klimatikus, környezeti változásait nyomon követve ismét a jelenbe jut el, miközben megismeri a változások tendenciáit, különös tekintettel a klímaváltozásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását