2024. május 8. - Mihály

Nagy kokósok a britek

A britek vezetik kokainfogyasztásban a kontinens listáját - derült ki az európai kábítószerügyi központ, az EMCDDA szerdán közzétett adataiból.
2010. november 11. csütörtök 08:24 - HírExtra
Az éves jelentés adatai azt mutatják, hogy minden tizedik 15 és 64 év közötti brit kipróbálta már a kokaint, sőt a 15 és 34 év közöttiek körében minden hetedik. Ugyanebben a korcsoportban az elmúlt 12 hónapban a kokainfogyasztás aránya 6,2 százalék volt. Angliában és Walesben 2003 és 2008 között a kétszeresére, 161-ről 325-re nőtt a kokaint említő halotti bizonyítványok száma.

Az éves jelentés szerint (http://www.emcdda.europa.eu) a csempészek egyre kifinomultabb módszerekkel igyekeznek a kokaint elrejteni és Európába csempészni, például különféle hordozókba (méhviaszba, műanyagba, ruházatba, műtrágyába) rejtik, majd az unió határain belül létrehozott titkos laboratóriumokban kivonják.

Az esetszámokat tekintve az európai lista második helyén Spanyolország áll, a harmadik Dánia, a negyedik pedig Írország. Magyarország a felmérésben szereplő 24 ország közül a 20. helyen áll a kokainfogyasztás arányát tekintve a 15-34 éves korcsoportban - olvasható az Európai Unió lisszaboni kábítószerügyi központjának jelentésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását