2024. április 25. - Márk

Terrorizmus gyanujában

Öt, terrorizmussal gyanúsítható személyt vettek őrizetbe kedden a francia hatóságok Párizsban, illetve a francia főváros Roissy repülőterén.
2010. november 9. kedd 13:56 - HírExtra
A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat a Franciaországot érintő globális terrorveszélyhez kapcsolódóan vették őrizetbe. Valamennyiüket azzal vádolják, hogy azokhoz a dzsihád harcosokhoz tartoznak, akiket a pakisztáni-afgán határvidék törzsi területein képeztek ki.

Ezen a vidéken harcolnak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges tálibok. Szombaton már letartóztattak egy olyan harminc év körüli francia állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2009-2010 táján az ázsiai ország ugyanezen területén járt.

Az RTL kereskedelmi rádió azt jelentette, hogy az öt személyt akkor tartóztatták le, amikor a repülőgépük leszállt a párizsi repülőtéren. Egy részüket azzal gyanúsítják, hogy közük van azokhoz a halálos fenyegetésekhez, amelyeket néhány héttel ezelőtt Dalil Boubakeur, a Párizsi Nagymecset rektora kapott - értesült a rádió.

Franciaországban a terrorfenyegetettség miatt magas fokú a biztonsági készültség, mivel már korábban is több fenyegetés érkezett az al-Kaidától. Brice Hortefeux belügyminiszter korábban többször is hangoztatta, hogy a "terrorista fenyegetés valós", és a francia biztonsági erők éberen figyelik a helyzet alakulását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását