2020. augusztus 13. - Ipoly

Színes elektronikuskönyv-olvasó: Hamarosan!

A kínai Hanvon elektronikai vállalat jövő tavasszal dobja piacra a világ első színes elektronikuskönyv-olvasóját, amely a nyomtatott könyvlapok képéhez hasonló minőséget produkáló E Ink (elektronikus tinta) technológiával működik.
2010. november 9. kedd 13:50 - HírExtra
Az E Ink technológiát használó kijelzők lényege, hogy az elektronikus formában tárolt szövegeket vibrálásmentesen, szürke alapon fekete betűkkel jelenítik meg, és az ilyen tartalmak olvasása, a hagyományos monitorokkal ellentétben, nem okoz fejfájást, és az olvasó látását sem károsítja.

Ezt a technológiát használják az Amazon Kindle és Sony Pocket Edition készülékei is. A színes tartalmakra mindezidáig az LCD-kijelzők jelentették az egyetlen megoldást. Jó példa erre az Apple, amely az olvasásra szánt táblagépeit is LCD-kijelzővel szállítja.

A Hanvon újdonságát Japánban a Flat Panel Displays 2010 szakvásáron kedden mutatták be a nagyközönségnek. A 9,68 colos (24,58 centiméteres) képátlójú színes e-könyv-olvasó 440 dollárért (mintegy 97 ezer forintért), azaz a 16 gigabájtos iPad-hez hasonló áron márciustól lesz kapható Kínában - olvasható a New York Times beszámolójában.

Jóllehet a Hanvon olvasója színes, vibrálásmentes kijelzővel rendelkezik, a lassú képfrissítési frekvencia miatt videók lejátszására nem használható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását