2024. április 24. - György

Budai ugráltatná az ügyészséget?

Az MSZP szerint Budai Gyula "ugráltatni próbálja" az ügyészséget, amely teszi a saját dolgát - reagált az MSZP szóvivője arra, hogy az elszámoltatási kormánybiztos Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatban kérdést intézett a legfőbb ügyészhez.
2010. november 7. vasárnap 16:13 - HírExtra
Budai Gyula kormánybiztos vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján ismertette: arra kéri a legfőbb ügyészt, nyilatkozzon, valóban érkezett-e a nyomozóhatóság részéről Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány a Sukoró telekcsere ügy kapcsán.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője erre reagálva vasárnap az MTI-nek kifejtette: Budai Gyula és a Fidesz ezekkel a sajtótájékoztatókkal a figyelmet kívánja csak elterelni arról, hogy 3 millió ember magánnyugdíj megtakarításait lopták el az elmúlt napokban.

El akarják terelni a figyelmet arról, hogy több százezer közszférában dolgozó ember kirúghatóvá válik napokon belül indoklás nélkül, arról, hogy a devizahiteleseknek nem hogy segítséget nem nyújtottak, hanem még a törlesztő részleteik emelkedéséhez is hozzájárultak az elmúlt időszakban, továbbá, hogy 3 millió nyugdíjastól ellopták a nyugdíjemelés felét.

Hozzátette: éppen ezért indította az MSZP a nyugdíjvédelmi népszavazást, és szervez november 27-re nagygyűlést, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket az Orbán-kormány elmúlt félévéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását