2024. április 27. - Zita

Vívó VB: túl az első napon

A férfi kardozóknál négy, a női párbajtőrözőknél és a férfi tőrözőknél pedig három-három magyar vívó lesz érdekelt a 64-es tábla küzdelmeiben a csütörtökön kezdődött párizsi világbajnokságon.
2010. november 4. csütörtök 21:33 - HírExtra
A kardozók 126 fős mezőnyében Decsi Tamásnak, Szilágyi Áronnak és Nemcsik Zsoltnak világranglistás helyezése alapján kiemeltként nem kellett pástra lépnie a selejtezőben, csupán Iliász Nikolász volt kénytelen élesben melegíteni, neki viszont nem okozott gondot az első feladat megoldása. A vb honlapja alapján csoportjában - egy vereség mellett - öt győzelmet aratott, majd az ír Owen McNameet 15-6-ra verte, ezzel biztosította helyét a szombati folytatásban, a legjobb 64 között.

A női párbajtőrözőknél is volt magyar kiemelt, az elsőként rangsorolt Szász Emese mentesült az izgalmak alól. Csütörtöki produkciójával csatlakozott hozzá Budai Dorina és Antal Edina, Takács Emese viszont kiesett. Budai és Antal is három-három győzelmet, illetve vereséget gyűjtött be a csoportasszók során, majd előbbi a tavaly vb-bronzérmes, ukrán Anfisza Pocslakova 15-8-as, utóbbi pedig a kirgiz Larisza Andrejeva 15-10-es búcsúztatásával került fel a 64-es táblára.

Takács 2/4-es mutatóval zárta a csoportszakaszt, és a 101. helyen fejezte be a versenyt. Ebben a szakágban 136-an indultak, az érmekért zajló küzdelmeket hétfőn rendezik.

A férfi tőrözők 147 fős mezőnyében mind a négy magyar indulónak vívnia kellett már csütörtökön, közülük Bíró Péter, Gátai Róbert és Berjozkin Anton vasárnap is versenyezhet, Szabados Gábor viszont befejezte egyéni szereplését. Bíró a csoportjában 5/1-et hozott össze, majd 15-9-re verte a kolumbiai Alejandro Vasquez Hernandezt. Gátai és Berjozkin 4/2-vel fejezte be az első szakaszt, aztán előbbi 11-9-re nyert a thaiföldi Phatthanopang Srisawat ellen, utóbbi pedig 15-6-ra verte a moldovai Boris Paghievet. Szabados Gábor 2/4-gyel kezdett, emiatt még két asszó várt rá a főtáblára jutásért: az első párharcában 15-13-ra győzött a portugál Gae:l Santos ellen, a másodikban 15-6-ra kikapott a román Alexandru Daniel Diaconutól, és ezzel a 92. helyen végzett.

Pénteken, a vb második napján férfi párbajtőrben, valamint női kardban és tőrben zajlanak majd a selejtezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását